Pandemia de coronavirus | Masca, obligatorie în magazinele din Austria. Moscova a intrat în carantină. Consilierul lui Boris Johnson, în autoizolare

30 martie 2020, 21:19

Personalul Ambasadei României a fost testat la sfârșitul săptămânii trecute și acum 7 angajați sunt pozitivi. Tot personalul a fost plasat în izolare.

Viața publică din Franța este suspendată, iar restricțiile de circulație au fost extinse până pe 15 aprilie.

Măsuri înăsprite a anunțat luni și guvernul din Austria. S-a ordonat închiderea tuturor hotelurilor din țară, iar oamenii au obligativitatea să poarte mască în magazine.

Și cei 12 milione de locuitori ai Moscovei au de astăzi un nou regim de viață. Nimeni nu mai are voie să iasă în afara locuinței decât în cazuri excepționale – la cumpărături lângă casă, la spital sau să plimbe un animal de companie.

În Marea Britanie crește lista oficialilor bolnavi. Consilierul premierului Johnson s-a autoizolat, cu simptome. Premierul, ministrul Sănătății și șeful medical din Anglia sunt deja acasă, infectați.

Viața publică este restricționată, deși nu s-ar zice după afluxul de pasageri de la metrou, și ar putea rămâne așa până la 6 luni.

În SUA, președintele Trump a extins recomandările de distanțare socială până la sfârșitul acestei luni. Asta după ce experții medicali au avertizat că țara riscă să aibă până la 200 de mii de decese provocate de noul tip de coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite