Pandemia ar fi trebuit declarată mai devreme. Organizația Mondială a Sănătății și guvernele din întreaga lume, acuzate de reacții tardive, într-un raport independent

12 mai 2021, 21:01

Pandemia ar fi trebuit declarată mai devreme și toate guvernele lumii ar fi trebuit să ia imediat măsuri. Chiar dacă Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemia la 30 ianuarie, luna februarie a fost pierdută, afirmă autorii raportului.

Ellen Johnson, co-preşedinte comisie independentă: „În ciuda indiciilor clare, prea multe ţări au crezut că nu vor fi afectate și au avut o atitudine de expectativă„.

Autorii raportului spun că, pentru viitoarele pandemii, Organizația Mondială a Sănătății trebuie să primească puteri sporite, inclusiv să poată merge în zonele unde apar cazuri de îmbolnăvire, pentru a face investigații.

În Europa, vaccinarea anti-COVID prinde viteză. Se implică inclusiv miniștri. Așa a făcut șeful Sănătății din Franța. Olivier Veran a renunțat pentru câteva ore la costumul oficial și a îmbrăcat din nou halatul de medic. A vaccinat personal mai mulți pacienți de la un centru de imunizare dintr-o suburbie a Parisului.

În Asia, în schimb, vaccinarea merge lent. Vaccinurile au sosit mai târziu și, pe lângă asta, sunt și tot felul de probleme tehnice.

În Japonia, platforma de înscriere la vaccin a cedat pur și simplu din cauza suprasolicitării. Oamenii au fost îndemnați să se programeze pe cont propriu, în afara platformei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite