Pandemia ar fi trebuit declarată mai devreme. Organizația Mondială a Sănătății și guvernele din întreaga lume, acuzate de reacții tardive, într-un raport independent

Omenirea putea să preîntâmpine catastrofa COVID, afirmă o comisie internațională de experți independenți. Raportul întocmit de această comisie acuză guvernele și Organizația Mondială a Sănătății că nu au reacționat suficient de rapid încă de la început. Raportul va fi luat în discuție de miniștrii Sănătății din țările membre în Organizația Mondială a Sănătății.

12 Mai 2021, 21:01 Știrile TVR |

Pandemia ar fi trebuit declarată mai devreme și toate guvernele lumii ar fi trebuit să ia imediat măsuri. Chiar dacă Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemia la 30 ianuarie, luna februarie a fost pierdută, afirmă autorii raportului.

Ellen Johnson, co-preşedinte comisie independentă: "În ciuda indiciilor clare, prea multe ţări au crezut că nu vor fi afectate și au avut o atitudine de expectativă".

Autorii raportului spun că, pentru viitoarele pandemii, Organizația Mondială a Sănătății trebuie să primească puteri sporite, inclusiv să poată merge în zonele unde apar cazuri de îmbolnăvire, pentru a face investigații.

În Europa, vaccinarea anti-COVID prinde viteză. Se implică inclusiv miniștri. Așa a făcut șeful Sănătății din Franța. Olivier Veran a renunțat pentru câteva ore la costumul oficial și a îmbrăcat din nou halatul de medic. A vaccinat personal mai mulți pacienți de la un centru de imunizare dintr-o suburbie a Parisului.

În Asia, în schimb, vaccinarea merge lent. Vaccinurile au sosit mai târziu și, pe lângă asta, sunt și tot felul de probleme tehnice.

În Japonia, platforma de înscriere la vaccin a cedat pur și simplu din cauza suprasolicitării. Oamenii au fost îndemnați să se programeze pe cont propriu, în afara platformei.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI