Pandemia aduce „sindromul de stres COVID”. Pentru unii angajați din Sănătate stresul a fost atât de mare, încât au preferat să plece pur și simplu din sistem

29 octombrie 2020, 21:20

Un studiu făcut de 4 universități din SUA și Canada pe aproape 7.000 de persoane arată că teama principală a oamenilor este aceea de a nu se infecta cu noul coronavirus. Asta în condițiile în care doar 6% dintre cei intervievați cunoșteau pe cineva bolnav de COVID-19.

Foarte stresați sunt însă cei din sistemul medical.

La Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, 150 din cei 700 de angajați au răspuns la un chestionar făcut de psihologul instituției. Managementul a dorit să afle cât de afectați sunt de cele 8 luni de lupta cu pandemia. Pentru unii angajați stresul a fost atât de mare, încât au preferat să plece pur și simplu din sistem.

Dar cea mai mare problemă o reprezintă lipsa de personal. Indiferent cât de mult vor reuși autoritățile să suplimenteze paturile de la ATI, numărul de specialiști în terapie intensivă rămâne același. De exemplu, România ar avea nevoie de peste 3.000 de medici cu această specialitate, însă are doar în jur de 1.800, și asta cu tot cu rezidenți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă