Pandemia a lovit tânăra generație. Izolarea continuă, dar și întreruperea bruscă a obiceiurilor pot avea un efect negativ, susțin specialiștii

2 august 2020, 20:24

Întreruperea bruscă a activităţilor cotidiene a condus la dezechilibre emoţionale pentru mulți tineri. Potrivit unui studiu, aceștia s-au confruntat cu 19 probleme în perioada stării de urgență.

Peste 60% dintre ei au declarat că s-au plictisit acasă, iar mai bine de jumătate că și-au pierdut motivația și încrederea în forțele proprii. Şi lipsa socializării față în față a fost resimțită de 50% dintre tinerii intervievați. Iar aproximativ 35% dintre ei au admis că au avut stări emoționale fluctuante și au avut stări de oboseală.

Mai toți și-au îndreptat întreaga atenție spre internet. Au fost activi pe platformele de socializare, au urmărit filme sau au ascultat muzică. Unii au și învățat în această perioadă.

Izolarea continuă, dar și întreruperea bruscă a obiceiurilor pot avea un efect negativ, susțin specialiștii.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1115 tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani și este reprezentativ la nivelul țării din punct de vedere al genului, regiunii și mediului urban-rural.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă