Pandemia a dominat dezbaterea candidaților la vicepreședinția SUA. Mike Pence și Kamala Harris, contre cu respect reciproc

8 octombrie 2020, 19:14

Din spatele unor panouri de plexiglas, instalate după infectarea președintelui Trump, vicepreședintele Mike Pence și senatoarea democrată Kamala Harris au avut singura lor confruntare televizată din această campanie electorală. Pandemia de coronavirus a fost principalul subiect abordat.

Nici posibilitatea unui vaccin în viitorul apropiat nu i-a adus la același numitor pe cei doi politicieni.

Kamala Harris, senator democrat: “Dacă doctorii spun să ne vaccinăm, voi fi prima la coadă. Cu siguranţă. Dar dacă Donald Trump spune să facem asta, eu o să refuz”.

Mike Pence, vicepreşedintele SUA: “Faptul că continuaţi să subminaţi încrederea publicului într-un vaccin, dacă acesta apare în timpul administraţiei Trump, este de-a dreptul uluitor”.

Tensiunile rasiale, războiul economic cu China și taxele președintelui Trump au fost alte puncte ale dezbaterii. Evenimentul a fost unul obișnuit pentru doi politicieni cu experiență, care s-au ascultat și contrat fară prea multe întreruperi și momente tensionate.

De aceea, poate momentul serii a fost o muscă. Insecta care a stat pe capul lui Mike Pence câteva zeci de secunde bune a făcut senzație pe internet și are deja propriul hashtag.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite