„Până la operaţie face transfuzii zilnice”. Mesajul umanitar de acum 8 ani a mobilizat azi sute de donatori

8 septembrie 2017, 20:34

Dă şi tu sfoară în ţara după grupa AB pozitiv. Dacă cineva e dispus să doneze sânge…pentru o fetiţă cu aplazie medulară … Este la Spitalul Fundeni din Bucureşti, are 11 ani, se numeşte Tudor Alexandra Mihaela şi până la operaţie face transfuzii zilnice. Altfel moare. Măcar dă mai departe!!! Nu-i greu!!! (un simplu forward ajută o viaţă de îngeraş)

Acesta este mesajul distribuit masiv pe Facebook şi WhatsApp. Impresionaţi de drama micuţei, oamenii au sunat la Centrul de Transfuzie din Bucuresti.

Alexandra nu e internată acum în spital şi nu a necesitat transfuzie, dar să ştiţi că sunt internate în spital multe Alexandre şi mulţi copii, a spus Doina Goșa, director, Centrul de Transfuzie Bucureşti.

Iar oamenii au înţeles că sângele lor poate salva vieţile bolnavilor. Astăzi, au venit aproape 400 de bucureșteni şi 334 au fost acceptaţi sa doneze sânge.

Deocamdată, nu e clar dacă mesajul devenit viral a fost o greșeală sau o glumă.

Mii de pacienţi internaţi în spitalele din România au nevoie de sânge pentru a trăi. De exemplu, doar la Centrul de Transfuzie din Bucureşti ar trebui să se prezinte zilnic în jur de 300 de donatori pentru a-i ajuta pe pacienţii internaţi în unităţile medicale. O pungă de sânge salvează trei vieţi.

Cei care donează sânge primesc o zi liberă, 7 tichete de masă şi reducere de 50% la abonamentul lunar de transport. Cu toate acestea, doar 1,7% dintre români se află pe lista donatorilor, mult mai puţini decât în alte ţări europene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă