Pană de curent majoră în Bucureşti. Au fost afectate mai multe cartiere şi circulaţia metroului

8 februarie 2017, 19:36

Începând cu ora 19.00, toată zona centrală a Bucureştiului a rămas fără energie electrică.  A fost afectată Piaţa Victoriei, acolo unde se adunaseră deja câteva sute de protestatari. Nu mai era alimentată nici staţia de metrou de acolo, şi nici cele de la Piaţa Romană şi Universitate.

Pana de curent a afectat zonele Piaţa Victoriei, Romană, Universitate, Banu Manta, Ion Mihalache. Practic, tot centrul oraşului. Conform Enel, o avarie s-a produs în Staţia Nord de alimentare cu energie electrică. Situaţia a fost remediată în aproximativ 30 de minute.

La ora 19:01 s-a defectat un transformator în Staţia Nord – staţie de înaltă tensiune care alimentează partea de nord a Capitalei (de la Otopeni la Piaţa Romană). S-au trimis imediat echipe care au făcut manevre de realimentare, astfel încât în 22 de minute alimentarea cu energie electrică a fost reluată la toţi consumatorii şi pe toate arterele principale”, se precizează într-un comunicat remis ulterior de compania energetică Enel.  „Ne cerem scuze pentru eventualele inconvenienţe cauzate de acest defect tehnic”, au adăugat reprezentanţii Enel.

Ora 20.00 Şi TVR e în situaţie de avarie şi funcţionează pe generatorare. Ne cerem scuze pentru eventualele probleme tehnice care pot să apară pe parcursul  jurnalelor de ştiri sau în funcţionarea site-ului ŞtirileTVR.ro.

ORA 19.50 În jurul orei 18.15, o explozie la unul dintre transformatoarele subterane din zona Ştefan ce Mare a provocat pana de curent, a explicat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, la TVR1.

ORA 19.43 ENEL a precizat că a fost afectată toată porţiunea între DN1 şi Piaţa Romană. Sute de mii de bucureşteni au rămas fără curent electric. O avarie s-a produs în staţia nord de alimentare cu energie electrică. Conform ENEL, se fac manevre pentru alimentarea din alte surse.

Curentul a fost oprit timp de aproximativ 25 de minute în zonele Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Bulevardul Dorobanţi, Bulevardul 1 Mai, zona Basarab şi Banu Manta, Ion Mihalache, Cartierul Floreasca, Bulevardul Ştefan cel Mare.

Au fost de asemenea afectate şi clădirile TVR, aflate în zona Dorobanţi.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă