Pană de curent în Capitală. Mai multe cartiere au rămas în beznă după o avarie la o stație de transformare

Aproape jumătate din București a stat aproape două ore în beznă, din cauza unei stații de transformare care a suferit o avarie majoră. Mai multe cartiere din zona nord-estică a Capitalei au fost afectate. Aproape un milion de oameni nu au avut curent în case, pe stradă, la birou sau la metrou. În plus, fără semafoare funcţionale la o oră de vârf, traficul a fost mai mult decât un coşmar.

01 Noiembrie 2017, 17:08 (actualizat 01 Noiembrie 2017, 23:42) |
Pană de curent în București
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Locuitorii din Floreasca, Aurel Vlaicu, Pantelimon, Dristor sau Iancului au rămas pe întuneric.

Pana majoră de curent a afectat nu doar iluminatul stradal şi locuinţele bucureştenilor, ci şI clădiri de birouri cu mii de angajaţi sau spitale. Probleme au fost şi la metrou, acolo unde alimentarea cu energie electrică s-a oprit în mai multe staţii. Asta nu a afectat însă circulaţia trenurilor, au precizat oficialii Metrorex.

La suprafaţă, în schimb, răbdarea şoferilor a fost greu încercată. Din cauza semafoarelor nefuncţionale, traficul a fost un coşmar timp de zeci de minute.

ACTUALIZARE Potrivit unui comunicat al Transelectrica,  la ora 16.40, a avut loc o avarie în reţeaua Transelectrica, fiind afectate mai multe cartiere din zona de est şi de nord a Capitalei. "Până la ora 17.40 au fost realimentaţi în mod operativ toţi consumatorii afectaţi. În acest moment se lucrează la identificarea cauzei care a condus la producerea avariei. Le cerem scuze tuturor consumatorilor afectaţi de avaria înregistrată în reţeaua Transelectrica", se arată în comunicat.

La rândul său, Metrorex  precizează că au existat probleme cu iluminatul peroanelor în stațiile Iancului și Pipera. Problemele au fost remediate. Circulația trenurilor de metrou nu a fost afectată.

ACTUALIZARE În după-amiaza zilei de 1 noiembrie 2017, a apărut un defect în rețeaua de electricitate din zona București, nu în instalațiile E-Distribuție Muntenia. Aceasta a afectat alimentarea unor stații de transformare operate de E-Distribuție Muntenia în partea de nord și de est a Bucureștiului. E-Distribuție Muntenia lucrează pentru alimentarea clienților, fie cu ajutorul sistemelor automate fie prin manevre de telecontrol, se arată într-o declarație a E-Distribuție Muntenia

ACTUALIZARE Potrivit reprezentanților transportatorului de energie în prezent se lucrează la reconectarea consumatorilor. Se pare că în Colentina, Muncii și Tei, avaria a fost deja remediată.

Pana de curent afectează cartierele Tei, Colentina, Calea Moșilor, Dacia, Andronache, Pipera, Dorobanți.

În mai multe intersecții nu funcționează semafoarele.

Au fost probleme cu iluminatul în stații și  la metrou, la Pipera și Iancului, dar nu a fot afectată circulația trenurilor.

Pe 21 octombrie, la ora 4:32, a avut loc o avarie în stația electrică 220/110/10 kV Fundeni, în urma căreia cartierele bucureștene Obor și Fundeni, precum și o parte din localitățile Otopeni, Afumați și Fundeni au rămas fără energie electrică.  Potrivit unor surse din domeniu citate de Agerpres, avaria de miercuri s-a produs la aceeași stație.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 29°C
IASI 34°C 30°C
CLUJ 33°C 26°C
CONSTANTA 28°C 26°C
CRAIOVA 37°C 32°C
BRASOV 33°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI