Palatul Victoria, iluminat în culorile drapelului Ucrainei astăzi și mâine, când țara vecină sărbătorește Ziua Drapelului și Ziua Independenței

23 august 2022, 16:57

„Guvernul României își reconfirmă solidaritatea și se alătură inițiativelor menite să consolideze sprijinul comunității internaționale față de Ucraina”, se arată într-un comunicat transmis Știrilor TVR.

Potrivit șefului executivului, solidaritatea României este motivată nu doar de apropierea geografică, ci și de valorile și principiile democrației pe care rezistența vecinilor noștri ucraineni le apără împotriva amenințării ruse.

„De mai bine de trei decenii, poporul ucrainean și-a luat soarta în propriile mâini, este dreptul său legitim de a-și decide mai departe viitorul și nimic nu justifică încercările Rusiei de a întoarce istoria prin forța armelor, sacrificând vieți și provocând distrugeri masive”, a subliniat Nicolae Ciucă.

„Vom sprijini în continuare Ucraina și le vom oferi găzduire oamenilor nevoiți să-și părăsească locurile natale din cauza războiului. De asemenea, pe fondul dificultăților generate de război în ceea ce privește transportul cerealelor din Ucraina către Europa, asigurăm logistica necesară pentru ca tranzitul acestora să se facă prin porturile de pe țărmul românesc al Mării Negre”, a arătat premierul României.

Nicolae Ciucă a urat Ucrainei „perspective cât mai apropiate de pace”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă