Viorica Dăncilă a fost desemnată candidatul PSD pentru alegerile prezidenţiale.”Sunt mai puternică decât toți acești bărbați care nu fac altceva decât să țipe de pe margine”

24 august 2019, 10:20

Un ultim retuș, un moment de concentrare și Viorica Dăncilă și-a făcut intrarea la congresul care a validat în timp record candidatul partidului la prezidențiale. I-a fost alături președintele socialiștilor europeni, dar nimeni din coaliție.

A fost încurajată de delegații la congres, unii extrem de călduroși, alții mai rezervați. Ultima încurajare a primit-o de la soțul său, care a stat lângă ea în calitate de invitat.

Mihai Fifor și Eugen Teodorovici au explicat de ce Viorica Dăncilă trebuie să fie candidatul PSD. Votul s-a dat fără probleme.

Cei prezenţi au votat în unanimitate  pentru desemnarea Vioricăi Dăncilă, votul fiind exprimat prin ridicarea mâinii.

„Sunt inginer și în același timp am fost 8 ani profesor. Sunt soție sunt mamă, am o familie frumoasă pe care o iubesc enorm și care mi-a stat mereu alături. Cred în familie, în muncă și în cinste. Cred în poporul român”, și-a început Viorica Dăncilă discursul.

Preşedintele PSD a afirmat că este un om ca oricare altul şi că toate deciziile pe care le-a luat au fost pentru a îi ajuta pe români. Totodată, premierul a spus că nu se luptă împotriva nimănui, ci pentru fiecare român.

„Viziunea mea este aceea a unei Românii în care siguranța primează, iar legea este înăsprită pentru orice act care pune în pericol siguranța oamenilor”, a spus Viorica Dăncilă.

Cel ce nu a făcut nimic pentru nimeni a putut să stea ascuns o perioadă. A crezut că nu are nicio responsabilitate pentru poporul român și a dormit bine noaptea. să nu faci nimic pentru ai tăi este o diovadă de cruzime. Să îți amintești de poporul român după 5 ani, în campanie, este o dovadă de cinism, de dispreț pentru cei care au avut încredere în tine. Pentru cel ce promitea lucrul bine făcut, ceasul a stat demult. Pentru noi ceilalți au trecut 5 ani de… NIMIC”, a continuat Dăncilă.

Într-o declaraţie acordată presei, înainte de intrarea în sala în care au loc lucrările Congresului,  Dăncilă, prim-ministru şi preşedinte al Partidului Social Democrat, a declarat că intră în competiţie cu şanse „de câştigător”. „Voi fi primul preşedinte al ţării, voi fi primul preşedinte femeie al acestei ţări”, a spus Dăncilă.

Discursul integral al candidatului PSD la Preşedinţie, Viorica Dăncilă,  AICI:

Pe 23 iulie, după reuniunile de conducere ale partidului în care a fost validată candidat al PSD, liderul social-democraţilor, Viorica Dăncilă, a declarat că decizia Biroului Permanent Naţional şi a Comitetului Executiv Naţional de a o desemna candidat la prezidenţiale o onorează şi o responsabilizează, menţionând că ştie că nu va fi o luptă uşoară, pentru că partidul pleacă dintr-o situaţie dificilă.

„Astăzi, la Comitetul Executiv Naţional, s-a votat pentru candidatul la prezidenţiale, iar pentru a lua o decizie în mod democratic am ascultat toate părerile organizaţiilor judeţene. (…) Şi s-a votat pentru preşedintele partidului, respectiv pentru mine, pentru a reprezenta partidul în viitoarele alegeri prezidenţiale. Este un vot care mă onorează, responsabilizează în acelaşi timp, pentru că ştiu că nu o să intru într-o luptă uşoară, ştiu că va fi o luptă foarte grea, ştiu că partidul pleacă dintr-o situaţie dificilă, din punct de vedere electoral, dar am încredere în mine, am încredere în colegii mei, am încredere în puterea noastră de a ne mobiliza, am încrederea că vom câştiga aprecierile românilor, că se vor regăsi în mesajele noastre mulţi dintre români, că vom crea un val de încredere la nivel naţional şi că putem câştiga acestei alegeri”, a afirmat Dăncilă.

Surse social-democrate au precizat pentru AGERPRES că la congresul extraordinar al PSD, care se va desfăşura începând cu ora 12.00, urmează să fie prezenţi aproximativ 1.000 de delegaţi din partea organizaţiilor social-democrate din teritoriu. Totodată, la congresul PSD este prezent şi Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES).

În cursa internă a PSD prentru alegerile prezidenţiale au mai fost Eugen Teodorovici, Mihai Fifor şi Gabriela Firea, care s-au retras însă înainte de CEx-ul de pe 23 iulie.

Şi Liviu Pleşoianu îşi dorea susţinerea PSD la alegerile prezidenţiale. Ulterior, acesta a anunţat că va candida independent.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite