Palatul Cotroceni, iluminat în albastru, de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

Palatul Cotroceni iluminat în albastru
Palatul Cotroceni iluminat în albastru
2 aprilie 2022, 13:43

„Administraţia Prezidenţială salută eforturile societăţii civile de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu autism şi susţine promovarea unor politici inclusive, care să permită celor afectaţi să îşi atingă potenţialul maxim”, precizează sursa citată.

Ziua internaţională de conştientizare a autismului este marcată în fiecare an la 2 aprilie, ca urmare a deciziei Adunării Generale a ONU, prin Rezoluţia 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007.

În 2022, tema Zilei internaţionale de conştientizare a autismului face referire la educaţia incluzivă de calitate pentru toţi.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat unanim ziua de 2 aprilie ca Zi internaţională de conştientizare a autismului („World Autism Awareness Day”) pentru a evidenţia necesitatea de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu autism, astfel încât acestea să poată duce o viaţă împlinită, ca parte integrantă a societăţii, potrivit site-ului www.un.org. Rata autismului în toate regiunile lumii este ridicată, iar lipsa înţelegerii are un impact enorm asupra persoanelor cu autism, a familiilor lor şi a comunităţilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite