Palatul Cotroceni și sediul MApN vor fi iluminate în portocaliu, de Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Violenţei asupra Femeilor

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) se alătură şi în acest an instituţiilor publice şi organizaţiilor din întreaga lume care marchează Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Violenţei asupra Femeilor, sediul MApN urmând să fie iluminat în portocaliu.

25 Noiembrie 2021, 09:45 (actualizat 25 Noiembrie 2021, 10:37) |
Sediul MApN iluminat

Aceasta este culoarea adoptată de Organizaţia Naţiunilor Unite ca simbol al luptei împotriva violenţei asupra femeilor.

Palatul Cotroceni va fi iluminat, joi, în portocaliu, cu ocazia Zilei Internaţionale a Eliminării Violenţei împotriva Fetelor şi a Femeilor.

Administraţia Prezidenţială a informat într-un comunicat că se alătură şi în acest an campaniei "Construim o lume portocalie! Oprim violenţa împotriva femeilor", cu ocazia Zilei Internaţionale a Eliminării Violenţei împotriva Fetelor şi a Femeilor. În cadrul campaniei, care se desfăşoară între 25 noiembrie şi 10 decembrie, instituţii emblematice din întreaga lume vor fi iluminate în portocaliu, culoarea simbol a luptei împotriva violenţei asupra femeilor.

Potrivit sursei citate, cele 16 zile de activism dedicate acestei campanii au scopul de a creşte gradul de conştientizare şi informare în rândul publicului larg asupra fenomenului de violenţă împotriva femeilor şi a discriminării pe criterii de gen, iar, în semn de solidaritate, Palatul Cotroceni va fi iluminat joi, începând cu ora 18,00, în portocaliu.

De asemenea, pe site-ul MApN va fi postat un banner de culoare portocalie.

Ministerul Apărării Naţionale "continuă să promoveze toleranţa zero şi lupta pentru combaterea actelor de violenţă împotriva femeilor şi susţine, în acest mod, eforturile de conştientizare asupra fenomenului violenţei domestice şi a violenţei împotriva femeilor". De asemenea, MApN sprijină derularea în România, prin Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, a Campaniei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor şi fetelor.

În anul 1991 a fost lansată Campania internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor şi fetelor, care marchează seria a 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeilor şi care se derulează, în fiecare an, în perioada 25 noiembrie (Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor) - 10 decembrie (Ziua Internaţională a Drepturilor Omului - adoptarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului).

Prin rezoluţie, la 17 decembrie 1999, ziua de 25 noiembrie a fost stabilită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite drept Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor. Această zi este marcată în toată lumea prin manifestaţii şi acte de condamnare a diverselor forme de violenţă îndreptate asupra femeilor.

În baza rezoluţiei amintite, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite invită guvernele, agenţiile Naţiunilor Unite, organizaţiile internaţionale şi neguvernamentale să organizeze evenimente în această zi, cu scopul de a atrage atenţia opiniei publice şi factorilor de decizie asupra problemei violenţei împotriva femeilor şi a sublinia preocuparea constantă pentru implementarea politicilor publice necesare în scopul prevenirii şi combaterii violenţei domestice.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 9°C
IASI 1°C 5°C
CLUJ 0°C 3°C
CONSTANTA 5°C 5°C
CRAIOVA 6°C 9°C
BRASOV 0°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI