Pakistan: Doliu și securitate întărită după atacul împotriva unui sanctuar sufit

Doliu și securitate întărită după atacul împotriva unui sanctuar sufit
Doliu și securitate întărită după atacul împotriva unui sanctuar sufit
17 februarie 2017, 08:45

Atacul, revendicat de gruparea jihadistă sunnită Statul Islamic, a fost comis într-un sanctuar dedicat sfântului sufit Lal Shahbaz Qalandar în orașul Sehwan, la circa 200 km nord-est de Karachi, oraș-port în sudul țării.

„Forțele de securitate federale și regionale, precum și poliția au lansat în zori o operațiune în toată țară și numeroși suspecți au fost arestați în diferite orașe”, a declarat pentru AFP un responsabil guvernamental sub rezerva anonimatului.

Operațiunea va continua și în zilele următoare, a adăugat el.

Cel puțin 18 „teroriști” au fost uciși în cursul nopții în cadrul operațiunilor în provincia Sindh, au indicat la rândul lor reprezentanți ai trupelor speciale din cadrul Ministerului de Interne. Alți șapte a fost uciși în nord-vestul țării, potrivit poliției din orașul Peshawar.

La Sehwan, primii experți în medicină legală au sosit vineri dimineață la locul tragediei, izolat de poliție.

Terenul sanctuarului era încă pătat cu sânge și acoperit de sfărâmături, încălțări și biberoane abandonate. Cel puțin 20 de copii ar putea figura printre victime, potrivit șefului unei unități medicale din Sehwan, Moeen Uddin Siddiqui.

În pofida acestei scene teribile, la ora 03:30 dimineața (22:30 GMT joi), agentul de pază al sanctuarului și-a făcut un punct de onoare din a face să răsune ca în fiecare zi clopotul sitului, declarând pentru AFP că refuză „să se plece în fața teroriștilor”.

Provincia Sindh, unde se află Sehwan, a anunțat trei zile de doliu.

Atacul împotriva sanctuarului a intervenit după un început de săptămână deja însângerat pentru Pakistan, cu o serie de atentate efectuate de talibanii pakistanezi în mai multe orașe ale țării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă