Pâinea la țest, o delicatesă la mare căutare. Secrete dezvăluite de o brutăreasă din București

14 decembrie 2019, 21:03

Dorina Vasile vine din Olt și este singura brutăreasă care face constant în Capitală pâine la țest, o tradiție care vine din sudul României.

Vase de tuci vechi de aproape un secol sunt căptușite cu lut și încălzite la foc din vreascuri de viță de vie și din coceni de floarea soarelui.

Cuptorul e completat cu podeaua din lut și cărămidă, care scoate la iveală într-un sfert de oră minunea gastronomică.

Date fiind condițiile stricte și limitele producției, reclama e inutilă. De 5 ani, toată marfa este antamată de aceiași clienți și foarte rar rămâne pentru doritorii din întâmplare.

Fericiții care au parte de așa ceva la mese nu încetează să se minuneze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite