Pădurile Franței, devastate de incendii. România a trimis pompieri și tehnică de intervenție

12 august 2022, 12:26

Franţa a cerut sprijin ţărilor europene prin Mecanismul de Protecţie Civilă.

Pentru prima dată trimite şi România în hexagon pompieri şi echipament special de intervenţie. Aseară, aeronave cu 80 de pompieri români au decolat din Timişoara și Otopeni.

Potrivit unui comunicat al ministerului Apărării Naționale, două aeronave C-17 Globemaster III, din cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană Papa din Ungaria, și o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, au executat joi, 11 august, și vineri, 12 august, misiuni aeriene de urgență de pe aeroporturile Otopeni și Timișoara către o bază aeriană din zona Bordeaux, pentru transportul unor echipe de pompieri salvatori români, împreună cu echipamentul aferent – 77 de pompieri salvatori și 17 mijloace de intervenție.

În Franța, este al patrulea val de caniculă de la începutul verii și se anunță temperaturi cuprinse între 38 și 41 de grade Celsius.

În regiunea Gironde din sud-vestul Franţei, unde au ars peste 7.400 de hectare de vegetație, focul a înaintat foarte puțin peste noapte. În această regiune, au fost evacuate preventiv peste 10.000 de persoane.

Cu incendii se confruntă și Landes, un departament vecin cu Gironde, dar și în Bretania, în departamentele Morbihan, Ille et Vilaine și Finistere, unde nu au mai fost până acum incendii, deoarece sunt zone bogate în precipitații de obicei.

De 70 de ani, În Franța nu  a mai fost o secetă atât de gravă. Aproape întreg teritoriul țării este în stare de alertă

Pompierii români se află în Gironde. Ei îi ajut pe pompierii francezi și cei care provin din alte țări UE. Astăzi au delimitat teritoriul pe care îl au sub supraveghere.

Pe întreg teritoriul Fanței, sunt peste 10.000 de pompieri mobilizați alături de persoane care lucrează în protecția civilă, dar și voluntari. Mulți și-au pus la dispoziție casele persoanelor evacuate preventiv, alții au oferit hrană și apă pompierilor. Mulți voluntari i-au ajutat pe pompieri la stingerea incendiilor, sunt oameni care au rămas în Gironde de săptămâni întregi pentru a fi de ajutor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite