Pădurea virgină de la Șinca, aflată pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO, poate fi vizitată

România este una dintre puţinele ţări din Europa care mai deţine păduri virgine întinse pe suprafeţe însemnate. Sunt zone sălbatice preţioase care se dezvoltă natural, fără nicio intervenţie a omului. De obicei, sunt vizitate de cercetători, dar acum au acces şi turiştii. Pot face o plimbare prin pădurea virgină de fag și brad de la Șinca judeţul Braşov, însă doar cu un însoţitor din partea ocolului silvic.

25 Octombrie 2021, 20:53 |

Fundația pentru Arii Protejate Propark şi Ocolul Silvic Pădurile Șincii au creat primul traseu tematic din țară într-o pădure virgină, cu o lungime de 3 km.

Cei care vor să facă o excursie prin această pădure trebuie să se programeze la Ocolul Silvic. Chiar dacă nu este un traseu greu, vizitatorii sunt sfătuiţi să se echipeze corespunzător.

Frumusețea și valoarea pădurii virgine de la Șinca sunt recunoscute la nivel mondial, aceasta aflându-se pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO, alături de încă 7 păduri virgine și seculare din România și din Delta Dunării.

Pe site-ul Fundaţiei Propark există un ghid audio, dar şi o broşură cu un joc pentru copii, intitulat "Găseşte-mă".

Tariful de vizitare al pădurii de la Şinca e de aproximativ 125 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru elevi și studenți. Tarifele includ taxa de intrare, transportul grupului la cerere de la Valea Strâmbă până la intrare în pădurea virgină și un pădurar însoțitor.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 3°C 6°C
CONSTANTA 7°C 12°C
CRAIOVA 4°C 6°C
BRASOV 4°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI