„Pădurea Clujenilor”, una dintre cele mai mari zone verzi din oraș, abandonată de autorități

Pădurea Clujenilor
Pădurea Clujenilor
17 august 2022, 20:27

„Pădurea CLujenilor” se întinde pe 21 de hectare, în partea estică a orașului Cluj Napoca, într-o zona industrială.

A fost inaugurată în luna aprilie a acestui an. Amenajarea s-a făcut cu fonduri europene, dar și locale. Ar fi trebuit să fie o oază de verdeață și de recreere. Dar investiția pare să fi fost lăsată uitării: pe zone întinse gazonul este ars de soare, băncile sunt năpădite de buruieni, iar mulți arbori și puieți sunt aproape uscați. Aleile sunt pustii și doar rareori zărești vreun trecător.

Au fost plantați peste 1.500 de arbori și 30.000 de puieți. Mulți dintre aceștia însă s-au uscat.

Clujenii sunt nemulțmiți de fapt că la doar 5 luni de la inaugurar, parcul Pădurea Clujenilor, care a costat 5 milioane de euro, arată în animite zone dezolant. Iar puiețîi s-au uscat.

Primăria are o explicație:

„Pădurea Clujenilor” nu este în acest moment complet recepţionată de către primăria Cluj-Napoca. Ar mai fi necesară remedierea unor aspecte. În ceea ce priveşte spaţiile verzi din cadrul proiectului, acestea se află în responsabilitatea firmei Eco Garden. Este vorba, în total, despre 100 de mii de metri pătraţi de cosit şi prăşit, şi 2 200 de metri liniari de rigole de întreţinut”, ne-a declarat Mirela Ogruțan, purtător de cuvânt al primăriei Cluj-Napoca.

Am încercat să luăm legătură cu reprezentanțîi societății de spații verzi, dar nimeni nu ne-a răspuns.

Părerile clujenilor despre acest parc sunt împărțite, mulți nici nu au auzit de acesta.

După ce problemele parcului au fost semnalate pe reţelele sociale, mai multe echipe de muncitori au început să cosească buruienile înalte de peste un metru.

De asemenea, au fost curățate băncile care, cu doar câteva zile înainte, erau invadate de buruieni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite