Pacientul care a fugit de la Spitalul de Psihiatrie Grajduri din Iași a fost prins

21 octombrie 2017, 11:16

Tânărul de 24 de ani a fugit vineri seară din Spitalul de Psihiatrie Grajduri. Şi a fost un gest premeditat, crede managerul unităţii medicale.

Odată ce s-a dat alerta, poliţiştii au împânzit tot judeţul şi au organizat filtre. Au făcut publice fotografia şi semnalmentele acestuia. Şi au avertizat că tânărul poate deveni violent în lipsa medicamentelor. Ceea ce i-a alarmat pe locuitori. Mai ales că bărbatul fusese internat la psihiatrie după ce şi-a ucis mama şi bunica, în 2011.

ACTUALIZARE Pacientul periculos care a reușit să fugă de la Spitalul de Maximă Siguranță Grajduri din Iași a fost prins chiar de către un angajat al unității sanitare, anunță IPJ Iași. Fugarul era pe marginea unui drum din comuna Grajduri, înfometat și speriat. Ulterior, a spus că îi pare rău că a fugit, însă i se făcuse dor de tatăl său.

Peste 50 de poliţişti şi un câine de urmărire au fost mobilizați pentru căutarea bărbatului.

ACTUALIZARE Bărbatul a fugit de la Spitalul de Maximă Siguranță Grajduri din Iași, unde era internat din 2012.

Polițiștii fac apel către cei care îl văd să anunțe imediat la 112 sau la cea mai apropiată unitate de Poliție.

Tecuță Cătălin Silviu are 24 de ani, 1,70 metri, constituție astenică, păr şaten, tuns scurt, ochi căprui, ten măsliniu și poartă barbă. Era îmbrăcat în negru, pantaloni și bluză.

(w500) Bărbatul

În lipsa tratamentului medicamentos, bărbatul poate deveni violent, avertizează medicii.

Nu este pentru prima dată când fuge. În 2012, el a plecat din Spitalul de Psihiatrie Grajduri, dar a fost găsit de polițiști după o oră. Era perioada în care se afla la expertiză medicală.

Pe 4 octombrie 2011, Tecuță Cătălin Silviu și-a ucis mama și bunica, în casa în care locuiau împreună. El învăța la un colegiu din Iași, avea rezultate foarte bune, însă era în evidența medicilor de la Spitalul de Psihiatrie Socola.

Specialiştii cred că tânărul a comis cele două crime pentru că nu- i plăcea să meargă la control şi tratament la Socola. Mama lui insista de fiecare dată. Dubla crimă a avut loc în vila familiei, în timp ce tatăl băiatului era plecat în Africa, unde lucra pe un vapor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite