Pacientul care a beneficiat de primul transplant pulmonar din România se simte bine. Prima imagine cu acesta, după operație

Bărbatul care a fost supus unui transplant pulmonar acum o săptămână se simte bine. "M-am născut a doua oară. Am primit o nouă şansă la viaţă!" - asta ne-a mărturisit Mugurel Amariţei. El a fost fotografiat alături de echipa medicală. Doctorii spun că pacientul are o evoluţie favorabilă. Bărbatul a respirat fără ajutorul aparatelor la şase ore de la intervenţie, iar cele patru drenuri toracice au fost deja extrase. Pacientul e internat în continuare într-o rezervă din Secţia de Terapie Intensivă şi face exerciţii pentru mobilitate şi pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea respiratorie.

25 Aprilie 2018, 11:43 (actualizat 25 Aprilie 2018, 15:53) Știrile TVR |
Bărbatul supus unui transplant se simte bine
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Mugur Amariței, pacientul supus transplantului pulmonar la Spitalul Sf. Maria: "Mă simt mai bine un pic, evoluez bine. Slăbit, într-adevăr, dar aşa se întâmplă după operaţie. Suntem bucuroşi că a reuşit, e bine.

TVR: "Ai aşteptat foarte mulţi ani să faci acest transplant."

Mugur Amariței: "M-am născut a doua oară! Am primit o nouă şansă la viaţă."

TVR: "Echipa medicală cum a fost? Te-a susţinut? E alături de tine?"

Mugur Amariței: "E alături de mine în fiecare moment toată echipa medicală, mama".

"Bărbatul a respirat fără ajutorul aparatelor la șase ore de la intervenție, iar cele patru drenuri toracice au fost extrase pe rând de echipa medicală, în timpul acestei săptămâni" - se spune în comunicatul spitalului.

(w620) Pacientul

Iată cum sună comunicatul conducerii spitalului: "Pacientul care a beneficiat de primul transplant pulmonar din România, la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din Capitală se simte bine. La o săptămână de la intervenție, prima de acest tip din România, pacientul are o evoluție favorabilă. ​Bărbatul a respirat fără ajutorul aparatelor la șase ore de la intervenție, iar cele patru drenuri toracice au fost extrase pe rând de echipa medicală, în timpul acestei săptămâni. ​Conform procedurilor, pacientul se află în continuare pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, într-o rezervă, unde face exerciții pentru mobilitate. De asemenea, în acest moment, bărbatul face și exerciții pentru a-și îmbunătăți capacitatea respiratorie. ​El este monitorizat permanent de echipa medicală a Spitalului Clinic „Sfânta Maria. Manager CS I. Dr. Narcis Copcă".

Primul transplant de plămâni în ţara noastră s-a făcut pe 18 aprilie, la Spitalul Sfânta Maria din Capitală, la un an și jumătate de la deschiderea secției speciale. Pacientul este un bărbat de 36 de ani din Iaşi.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 27°C
IASI 35°C 28°C
CLUJ 26°C 26°C
CONSTANTA 29°C 26°C
CRAIOVA 31°C 30°C
BRASOV 26°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI