Pacienţi trataţi pe holuri, la Institutul „Marius Nasta”. Tot mai mulţi oameni merg să se vaccineze anti Covid

Pacienţi trataţi pe holuri la Institutul
Pacienţi trataţi pe holuri la Institutul
3 octombrie 2021, 20:21

Sunt prea mulți bolnavi față de numărul de locuri, la Institutul „Marius Nasta”: 104 într-o secție de 81 de paturi. 15, în ATI. Așa că medicii au pus paturi și pe holuri.

Pentru cei de pe holuri, sunt doar butelii de oxigen și concentratoare cu debit mult scăzut făță de cât au ei nevoie, scriu cei de la Institut care au pus imaginile pe Facebook.

Florin Cîţu, prim-ministrul României: Majoritatea covârşitoare, absolută, a persoanelor care astăzi de îmbolnăvesc şi care ajung în spital sunt persoane nevaccinate. Este foarte important, aţi văzut presiunea pe spitalele din România, este foarte important să ne vaccinăm. Singura soluţie pe care o avem acum este să ne vaccinăm.

Șeful guvernului a primit la Spitalul Militar Central aşa-numitul booster, doză care suplimentează protecţia în faţa virusului după mai bine de şase luni de la completarea schemei de vaccinare. Nu a avut reacţii adverse şi i-a îndemnat pe toţi românii să se vaccineze, mai ales cei mai vulnerabili.

După explozia infectărilor și înmulțirea restricțiilor pentru cei nevaccinați, au reapărut cozile la centrele de vaccinare. Peste 30 de mii de persoane s-au vaccinat în ultima zi. Aproape jumătate dintre acestea, cu prima doză.

1440 de bolnavi luptă pentru fiecare respiraţie la Terapie Intensivă. Şi, deşi autorităţile tot suplimentează paturile, imediat se ocupă. 150 dintre cei infectaţi au murit în ultima zi, 94 la sută – nevaccinaţi. Între ei, o tânără de 29 de ani, din judeţul Argeş, care avea şi alte boli, dar nu era vaccinată. Doar nouă dintre decedaţi erau vaccinaţi, toți aveau comorbidități.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite