Pacienţi în frig, director de spital demis. Reprezentanţii unităţii sanitare dau vina pe RADET

9 ianuarie 2017, 19:59

Duminică, timp de câteva ore, agentul termic nu a mai ajuns în spital. O echipă a regiei de termoficare a intervenit, dar problema a reapărut luni.

Nu este prima dată când sunt probleme cu încălzirea, spun cei de la spital, care dau vina pe RADET.

Luni, primarul general Gabriela Firea l-a demis pe managerul Bogdan Andreescu, cel care a condus din 2008, cu o mică pauză, spitalul Colentina. L-a acuzat că nu le-a asigurat condiţii normale pacienţilor.

VEZI AICI declaraţiile primarului general al Capitalei

Managerul demis nu a comentat decizia.

Directorul administrativ subliniază însă că RADET este proprietarul conductelor pe care vine agentul termic. Punctul termic de la care se distribuie căldura în spital e în exploatarea Institutului „Matei Balş”, care are acolo non-stop echipe tehnice.

Primăria Capitalei a precizat într-un comunicat că managerul spitalului Colentina a fost demis pentru că nu exista un contract de mentenanță a sistemului de încălzire.

„Primarul general Gabriela Firea l-a demis pe managerul Spitalului Colentina ca urmare a faptului că nu există la nivelul spitalului un contract de mentenanță a sistemului de încălzire, prin urmare nu și-a îndeplinit obligațiile asumate pentru buna funcționare a instituției. (…) Reamintim că mentenanța rețelei interioare, a echipamentelor din punctele termice care nu aparțin RADET, reprezintă responsabilitatea respectivelor instituții (în cazul de față punctul termic și rețelele din curtea unității medicale aparțin Spitalului Colentina). De asemenea, instituțiile aflate în această situație au obligația ca înainte de începerea furnizării agentului termic pentru încălzire să ia toate măsurile necesare pentru buna funcționare a instalațiilor. Aceste verificări trebuie realizate pe toată perioada sezonului rece”, a precizat Primăria.

Şi Institutul de boli infecţioase a rămas fără căldură timp de câteva ore.

Cei de la spitalul Colentina spun că problemele au apărut după ce punctul termic a ajuns capăt de coloană, când a fost trecut de la CET Sud la CET Grozăveşti.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă