Pacient întins pe jos la Spitalul Județean Tulcea, în timp ce infirmiera spală în jurul lui cu mopul. Conducerea spune că era băut

14 octombrie 2017, 14:08

Imaginile au fost filmate joi pe holul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Tulcea.

Bărbatul întins pe podea are 29 de ani. În timp ce infirmiera dă cu mopul la câţiva centimetri de el, alte persoane trec impasibile, ca şi când nu l-ar vedea.

La un moment dat, un bărbat se opreşte lângă cel întins pe jos şi îl întoarce pe cealaltă parte. Infirmiera profită şi şterge în acel loc.

Managerul Spitalului Judeţean Tulcea, Tudor Năstăsescu: „Pacientul a fost preluat de personalul medical la circa un minut după ce a căzut. El era conştient, stabil hemodinamic şi respirator, în stare de ebrietate. În data de 12 octombrie 2017 s-a prezentat la UPU Tulcea, fiind adus de un echipaj SAJ Tulcea. La triaj, a fost catalogat ca „urgenţă minoră cu codul albastru„. A părăsit UPU la ora 17.00, fără aviz medical, pe propriile picioare”.

Managerul spitalului susţine că pacientul a fost consultat de aproape 60 de ori de la începutul anului.

Cazul bărbatului nu este străin de Direcţia de Asistenţă Socială din Cadrul Primăriei, care până acum nu a luat măsuri. Până în luna martie, bărbatul a fost internat în centrul dedicat persoanelor fără adăpost, după care a plecat, la cerere, fără să i se întocmească un dosar de instituţionalizare.

După ce imaginile au devenit virale, a fost declanşată o anchetă internă.

Va fi audiat personalul medical care a fost de de serviciu în acea zi la UPU şi vor fi analizate imaginile înregistrate de camerele de supraveghere de pe holul spitalului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite