Pacient bolnav de Alzheimer, externat fără știrea familiei. A fost găsit după câteva ore, după ce rudele lui au cerut ajutorul oamenilor pe o rețea de socializare

12 decembrie 2020, 13:43

Bărbatul de 71 de ani suferă de Alzheimer. A fost transportat la spital cu ambulanța joi noaptea pentru tratarea unei afecțiuni care se agravase.

După ce a primit tratament, medicii au decis să îl externeze, pentru că spitalul era foarte aglomerat. Dar membrii familiei acuză că nimeni nu i-a anunțat, astfel încât să-l poată lua acasă.

Disperate că nu dădeau de urma bătrânului, rudele au postat un anunț pe o rețea de socializare. Și au cerut sprijinul gălățenilor ca să îl găsească. Au anunțat și politia. Într-un final, bărbatul a fost recunoscut de o farmacistă într-un cartier din Galați, la mare distanță de casă. Femeia a sunat la 112, iar politiștii l-au dus la sectie, de unde a fost preluat de familie. Reprezentanții Spitalului de urgență susțin că nu au știut ca bărbatul suferă de vreo afecțiune psihică.

În ultima perioadă, spitalul de urgență Galați s-a confruntat cu o explozie a numărului de pacienți. Zilnic, peste 150 de oameni au nevoie de îngrijiri medicale. În containerele din curtea unității sunt în permanență câte 30 de bolnavi care așteaptă rezultatele testelor Covid pentru a putea fi internați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite