Pacienții solicită să fie operați în străinătate, nu la București. Șeful centrului de transplant pulmonar de la AKH Viena cere răbdare

29 martie 2017, 21:16

Mugurel Amariței, un pacient care are nevoie urgent de transplant pulmonar, se teme de infecţiile nosocomiale. Tot ce îşi doreşte este să fie operat în Austria.

Mai mulţi români care au nevoie de transplant i-au scris şefului centrului de transplant pulmonar de la AKH după ce ministrul Sănătăţii a anunţat că a deblocat situaţia. Însă profesorul Walter Klepetko le cere răbdare: Sunt nevoit să vă rog să aveţi răbdare, deoarece detaliile următoarelor proceduri nu au fost clarificate deocamdată cu autorităţile din România.

Trei transplanturi pulmonare vor face doctorii la spitalul Sfânta Maria anul acesta, le-a transmis ministrul Sănătăţii asociaţiilor de pacienţi. Aici ar urma să fie operaţi bolnavii care au anumite afecţiuni, iar cei în stare gravă vor fi trimişi la clinica AKH din Viena, subliniază Emanuela Schweninger.

Pacienţii deja operaţi la Viena se tem că statul nu va mai deconta consultaţiile în străinătate şi spun că în Capitală nu are cine să îi monitorizeze. De altfel, unul dintre ei n-a putut fi tratat aici când a apărut o problemă.

Conducerea spitalului Sfânta Maria nu a putut fi contactată. De altfel, paznicii unităţii au încercat să îi oprească pe jurnaliştii TVR să filmeze în faţa spitalului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite