Pacienții COVID de la Spitalul modular de la Lețcani stau în frig. Fluctuațiile de curent opresc sistemele de climatizare

Problemele de la Spitalul modular din Leţcani, unde sunt trataţi bolnavi de COVID, par fără sfârşit. Există riscul blocării activităţii pentru că pacienţii îndură frigul în saloane. Sistemele de climatizarea se opresc frecvent din cauza fluctuaţiilor de curent. Deşi problema a fost identificată de mai multă vreme, încă nu a fost găsită şi o rezolvare. Nu se ştie dacă instalaţiile vor funcţiona la sfârşitul săptămânii când au fost anunţate temperaturi de minus 10 grade.

13 Ianuarie 2021, 22:08 Știrile TVR |
Probleme la spitalul modular de la Letcani
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Inaugurată oficial în octombrie, după o serie de tergiversări, unitatea modulară de la Lețcani nu funcţionează nici acum la capacitatea aprobată de Direcţia de Sănătate Publică. Cea mai mare problemă care a apărut de când s-a răcit vremea este asigurarea căldurii în saloane. Din cauza deselor fluctuaţii de tensiune sistemeler de încălzire se opresc frecvent. Astfel că în saloane au fost câteodată și 17 grade celsius.

Reprezentanţii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, proprietarul spitalului, susţin că în două zile vor fi remediate toate problemele legate de încălzire şi alimentarea cu apă.

Toate cele 18 paturi de Terapie Intensivă de la Leţcani sunt ocupate acum. Mai sunt libere 12 paturi pentru pacienţii cu forme medii ale bolii din cele 40 funcţionale. Spitalul mobil a avut multe probleme. A fost deschis cu întârziere și cu mai puține paturi decât era prevăzut, stația de oxigen s-a defectat, iar rezervorul de oxigen a fost montat cu întârziere. La temperaturi scăzute, țevile ar putea să cedeze.

Iar procurorii cercetează modul în care s-a achziționat unitatea mobilă de la Leţcani și au deschis un dosar penal in rem.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 30°C
IASI 26°C 30°C
CLUJ 25°C 22°C
CONSTANTA 23°C 24°C
CRAIOVA 25°C 27°C
BRASOV 24°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI