Pacienți cu forme ușoare de Covid, tratați acasă cu ajutorul unor programe. Aproape 3.000 de bolnavi au primit oxigen și asistenţă medicală acasă

4 noiembrie 2021, 16:20

Iacob Suta are 61 de ani și e profesor de religie la o școală din Timișoara. S-a îmbolnăvit de COVID în vară și a fost internat trei săptămâni în spital, în stare destul de gravă. După boală, a rămas dependent de oxigen suplimentar. Cu ajutorul celor două programe, Pandemic Controller și Oxigen pentru Timișoara, a beneficiat în continuare de asistență medicală specializată și de un concentrator de oxigen, la domiciliu.

Pandemic Controller este un program bazat pe o platformă online, realizată de medicul Virgil Musta. Sunt introduse datele pacienților cu COVID la care au acces medicii de familie din tot județul, dar și specialiștii de la Spitalul „Victor Babeș”.

Pentru pacienții care au nevoie de oxigen, este dus la domiciliu un concentrator de oxigen, gata reglat, și un pulsoximetru. Aparatele au fost cumpărate de un ONG din Timișoara, din banii donați de comunitate.

În total, mii de pacienți cu forme moderate de boală au fost tratați acasă. Au mers la spital doar pentru evaluarea clinică.

Medicii din județul Arad au beneficiat și ei de programul Pandemic Controller, care în curând se va folosi și în Bihor. Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății, veniți în vizită în România, au recomandat autorităților române să extindă programul la nivel național.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite