Pacienți cu dizabilități, ținuți în camere cu ploșnițe. Imagini îngrozitoare făcute publice de tatăl unui tânăr internat. Asistent medical: Aici este mușcătură de țânțar

Dorm pe saltele pline cu ploșnițe. Acestea sunt condițiile în care sunt ținuți 7 tineri într-un centru pentru persoanele cu dizabilități al Direcției de Asistență Socială Mehedinți. Au zeci de înțepături pe corp, provocate de acești paraziți. Situația a fost adusă la cunoștință de tatăl unuia dintre ei, nemulțumit că fiul său trebuie să îndure un asemenea tratament, într-un centru al statului român.

14 Iunie 2022, 18:49 (actualizat 14 Iunie 2022, 18:55) Știrile TVR |

Acuzațiile sunt aduse de tatăl unui tânăr cu autism, care și-a dus copilul la Centrul Flacăra din Drobeta-Turnu Severin. El a filmat urmele de înțepături de pe corpul fiului.

După ce bărbatul a sesizat presa, la centru a ajuns și directorul Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului Mehedinți.

"Oricum, condițiile, cum v-am spus, nu sunt de hotel de 5 stele".

Ramona Codiță, asistent medical: "Săptămâna trecută am făcut dezinsecția, cum este și vara, sunt și insecte, sunt țânțari. (...) Uite, de exemplu aici, cum este el, este mușcătură de țânțar".

Adrian Bidilici, director DGASPC Mehedinți: "Alte variante decât să mai procedăm la o dezinsecție, dezinfecție mult mai serioasă și să încercăm să le înlocuim saltelele și paturile pentru a scăpa de aceste ploșnițe, din păcate, la acest moment, nu prea avem".

Directorul DGASPC susține că tot centrul va fi închis în următoarele luni, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu au fost solicitate fonduri europene pentru reabilitarea lui.

Centrul a fost înființat la începutul anilor '90 de un ONG francez, iar de atunci nu a fost reabilitat.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 21°C 25°C
CLUJ 19°C 21°C
CONSTANTA 23°C 25°C
CRAIOVA 22°C 22°C
BRASOV 20°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI