Pacienți cu boli psihice, tratați în condiții mizere, la spitalul din Constanța. Echipa Știrilor TVR, lăsată să filmeze doar holul de la intrare, proaspăt vopsit

Imagini șocante la Spitalul de psihiatrie din Constanța! Mai multe fotografii în care apar grupuri sanitare insalubre și mizerie circulă pe internet. Autoritățile locale nu neagă situația dezastruoasă, dar promit investiții. Neregulile grave au fost semnalate și de Ministerul Sănătății, care a trimis Corpul de control la Constanța.

20 Septembrie 2019, 19:53 (actualizat 20 Septembrie 2019, 19:56) |
Tratați în condiții mizere
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

70 de pacienți sunt tratați în prezent la Secția de psihiatrie a Spitalului județean Constanța, într-o clădire veche din 1950, care nu a fost niciodată modernizată.

Fotografiile arată băi murdare și mobilier învechit și ruginit, care ar fi trebuit scos de mult timp din uz.

Fostul manager, care a demisionat în urmă cu două luni, recunoaște situația.

Neregulile grave au fost sesizate și de Corpul de control al ministrului Sănătății. Conducerea a fost amendată și i s-a stabilit un termen pentru remedierea situației: 1 octombrie.

Echipa TVR a vrut să filmeze în saloane și băi, dar nu a fost lăsată decât în holul de la intrare, care era proaspăt vopsit.

Conducerea Spitalului județean susține că a fost făcută o igienizare, însă nu a precizat dacă aceasta a inclus întreaga Secție de psihiatrie.

Consiliul Județean, care are în subordine spitalul, ar trebui să se ocupe de reabilitarea clădirii sau de găsirea unui alt spațiu în care să funcționeze Secția de psihiatrie.

Autoritățile locale nu au precizat, însă, când ar putea începe lucrările de modernizare sau dacă au găsit un spațiu adecvat unde ar putea muta pacienții.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 5°C
IASI 5°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 8°C 9°C
CRAIOVA 8°C 4°C
BRASOV 3°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI