Pacienți ținuți în frig la spitalele din Timișoara. Autoritățile locale au anunțat că au găsit o soluție de avarie cu un nou furnizor de gaz

La Timişoara, a fost prima noapte în care oraşul a rămas fără căldură, după ce furnizorul de gaze naturale a oprit alimentarea pentru cei racordaţi în sistemul centralizat de termoficare. Peste 50 de mii de gospodării și aproape toate spitalele din oraș au rămas fără apă caldă și căldură. Astăzi, autoritățile locale au anunțat că au găsit o soluție. Din această seară, caloriferele ar trebui să se încălzească. Soluția găsită este însă temporară.

27 Octombrie 2021, 12:45 (actualizat 27 Octombrie 2021, 18:30) Știrile TVR |

ACTUALIZARE Primarul Timișoarei a anunțat că a fost încheiat un contract de urgență cu un alt furnizor de gaz și a fost plătită în avans suma de 5 milioane de lei, adică toți banii de care dispune primăria în acest moment.

Obținerea unui credit de către primărie e una din soluțiile luate în calcul pentru deblocarea situației, astfel încât timișorenii să treacă peste sezonul rece.

ACTUALIZARE Autoritățile locale au anunțat că au găsit o soluție de avarie cu un nou furnizor de gaz. În cursul zilei de astăzi va fi încheiat un contract de urgență cu acest furnizor, însă pe o cantitate de gaz care va ajunge timp de o săptămână.

ACTUALIZARE O noapte în frig. Acesta este tratamentul pe care l-au primit bolnavii internați în spitalele timișorene, după ce marți, la prânz, furnizorul a întrerupt livrarea de gaz către societatea locală de termoficare COLTERM, înainte ca primăria să fi găsit un alt furnizor.

În saloane, temperatura este de aproximativ 20 de grade Celsius, deocamdată, însă va scădea și mai mult pe măsură ce trec zilele fără ca unitatea sanitară să fie încălzită.

În unele saloane, au fost pornite aparatele de aer condiționat, iar la ATI pacienții sunt încălziți cu păturile electrice. Sunt soluții salvatoare, dar periculoase, pentru că suprasolicită rețeaua de curent electric.

Conducerea unității sanitare a identificat o soluție de remediere a problemei, fără să mai depindă de COLTERM. Va pune în funcțiune o centrală mai veche a spitalului.

În tot orașul, doar Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" și Maternitatea Odobescu au centrale proprii și nu sunt afectate de această criză.

Managerii de la spitalele racordate la sistemul centralizat de termoficare au făcut apel către autorități și către distribuitorul de gaz care aproviziona COLTERM să fie ajutați, dar solicitarea a rămas fără răspuns.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 3°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV -1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI