Pachetul de acasă “salvează” sărbătorile

16 aprilie 2020, 20:56

Gara de Nord, aprilie 2020. Nici vorbă de forfota de altadată, când studenții plecau spre case iar trenurile aduceau în Capitală bunătăți din Bucovina, Moldova, Ardeal sau Oltenia. Acum, atmosfera este ceva mai tristă, iar pe peroane sunt doar câțiva oameni. Printre ei și Gabriel. Are 23 de ani și lucrează în cadrul Armatei. Este din Ianca, judeţul Brăila, iar traiul în Bucureşti este destul de greu fără ajutorul părinţilor. Cu atât mai mult, în perioada Paştelui. Recunoaște că nu exista sărbătoare fară aroma cozonacului făcut de mamă. Grija faţă de părinţi îl ţine departe de casă anul acesta însă dorul îi este alinat cu bunătăți de acasă.

George a mers şi el azi la Gara de nord să ia pachetul cu alimente trimis de părinții din Brăila. Şi-ar fi dorit să fie alături de cei dragi dar este conştient de pericol.

Pachete cu pasca, prăjituri sau sarmale au livrat săptămână aceasta și curierii. Însă singurii care se vor bucura ade masa de sărbătoare în familie sunt studenții.

Tinerii care învață la universitățile din București au ales să plece din timp din Capitală. Dovada, complexul studențesc din Regie este aproape pustiu.

Sărbătorile în plina distanțare sociala vor fi cu siguranță diferite. Doar așa însă, o spun autorităţile şi specialiştii, putem salva viețile noastre și ale apropiaților.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite