Pachetele de Crăciun şi Revelion sunt aproape epuizate. Trendul în 2020 va fi turismul sportiv

20 noiembrie 2019, 16:46

În Maramureş şi Bucovina, mai puteţi găsi câteva locuri libere la vile şi pensiuni, dar plătiţi separat pentru mesele de sărbători.

Pachetele turistice pentru Crăciun şi Revelion s-au vândut cel mai bine în septembrie şi octombrie. Acum, cu puţin noroc mai găsiţi camere libere în hotelurile şi pensiunile de pe Valea Prahovei şi din Braşov. Preţurile pornesc de la 2.000 de lei  pentru cinci nopţi, dar mesele festive le plătiţi separat. Aceeaşi situaţie este şi în Maramureş, unde cu greu mai găsiţi locuri libere de Crăciun, iar preţurile au crescut chiar şi cu 10%. De exemplu, pentru un sejur de cinci nopţi în Săpânţa, cu mese festive incluse şi pomana porcului, veţi plăti 4.800 de lei. Iar în castelele şi conacele din Mureşs nu mai găsiţi niciun loc liber.

Dacă nu ţineţi neapărat să plecaţi de Crăciun şi Revelion şi sunteţi dependenţi de adrenalină, puteţi alege cea mai lungă tiroliană din România. Turiştii care au încercat instalaţia lungă de peste un kilometru spun că poţi să atingi viteza de 100 de km/h.

Pentru o tură plătiţi între 50 şi 70 de lei. De când a fost instalată tiroliana, în localitatea Palma, din judeţul Suceava, numărul turiştilor a crescut considerabil. La fel s-a întâmplat şi în cazul circuitului de viteză din Transilvania. Pe traseul de aproape patru kilometri, anul acesta, s-au organizat peste 50 competiţii importante auto, moto şi de ciclism, care au crescut gradul de cazare în zonă cu 12%.

Consultanţii în turism spun că trendul în 2020 va fi turismul sportiv, care la nivel mondial înseamnă 20% din industrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani