Pachete de beneficii pentru salariați. Leonard Rizoiu: Pentru prima oară, angajatul se pune pe el înaintea nevoilor angajatorilor. Companiile pun accent pe performanță pentru salarizare

13 ianuarie 2023, 11:31

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede aceste beneficii pentru angajați și care permite angajatorilor să îşi deducă aceste cheltuieli în limita a 400 de euro pe an per angajat.

Suma reprezintă cheltuieli deductibile limitate, nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit şi nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuţiilor de asigurări sociale.

Despre diversificarea ofertei angajatorului în pachetul de bază oferit angajaților pentru a deveni cât mai atractivi, a vorbit, la TVR INFO, Leonard Rizoiu, specialist resurse umane.

Este o strategie de reținere a angajaților în cadrul companiilor, astfel acestea au pachete de beneficii, compensații și tot ce înseamnă extrasalarial extrem de diversificate: de la reduceri la abonamente la sală sau reduceri la anumite publicații, conferințe pentru ca angajații își doresc foarte multă dezvoltare în acest moment, atât dezvoltare personală la dezvoltare profesională. Se pune foarte mult accent pe well-being, pe tot ce înseamnă partea de a ne fi bine, pe partea de a petrece timp de calitate cu familia, pandemia ne-a învățat să fim alături unii de ceilalți și foarte mult angajatul își dorește stabilitate, își dorește o echipă sau un cadru în care să existe stabilitate, în care să învețe și în care să fie el așa cum este. Își dorește programe de formare profesională, de dezvoltare, de trenning, își dorește timp pentru el și familie și se pune, pentru prima oară, pe el înaintea nevoilor angajatorilor, a spus specialistul în resurse umane, Leonard Rizoiu.

La rândul lor, companiile pun accent în salarizare pe performanță, nu timpul pe principiul ”timpul trece leafa merge”, a mai adăugat specialistul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite