Pașaportul japonez este cel mai eficient la nivel mondial în 2023. Deținătorii se bucură de acces fără viză în 193 de destinații din întreaga lume

Pașaport japonez
Pașaport japonez
13 ianuarie 2023, 20:28

Cetățenii japonezi se bucură de acces fără viză sau cu viză la cerere într-un număr record de 193 de destinații din întreaga lume, devansând Singapore și Coreea de Sud, ai căror cetățeni pot vizita liber 192 de destinații.

Călătoriile la nivel mondial se situează în prezent la aproximativ 75% din nivelurile de dinaintea pandemiei, potrivit celei mai recente publicații a Henley Passport Index, care se bazează pe datele Asociației Internaționale de Transport Aerian (AITA).

După primele trei țări asiatice cu libertate vastă de călătorie, o sumedenie de țări europene se află aproape de vârful clasamentului. Germania și Spania sunt la egalitate cu 190 de destinații, urmate de Finlanda, Italia, Luxemburg cu 189 de destinații.

Austria, Danemarca, Olanda și Suedia, sunt toate la egalitate pe locul cinci, în timp ce Franța, Irlanda, Portugalia și Regatul Unit se află pe locul șase.

Noua Zeelandă și Statele Unite își fac apariția pe locul 7, alături de Belgia, Norvegia, Elveția și Republica Cehă.

Cetățenii afgani se află din nou la coada clasamentului și pot avea acces în doar 27 de țări fără a avea nevoie de viză în prealabil.

Lista Henley & Partner este unul dintre mai mulți indici creați de firme financiare pentru a clasifica pașapoartele globale în funcție de accesul pe care îl oferă cetățenilor lor.

Indicele Henley Passport este actualizat în timp real pe tot parcursul anului, pe măsură ce intră în vigoare modificări ale politicii privind vizele.

Indicele de pașapoarte al Arton Capital ia în considerare pașapoartele a 193 de țări membre ale Organizației Națiunilor Unite și a șase teritorii – Taiwan, Macao, Hong Kong, Kosovo, Teritoriul Palestinian și Vatican. Sunt excluse teritoriile anexate la alte țări.

Acest indice este un instrument „pentru oamenii care călătoresc, pentru a le oferi informații exacte și ușor de accesat”, a declarat fondatorul Arton Capital, Armand Arton.

Arton’s Global Passport Power Rank 2023 plasează Emiratele Arabe Unite pe primul loc, cu un scor de 181 privind scutirea de vize/vize la sosire.

În ceea ce privește locul al doilea, acesta este deținut de 11 țări, majoritatea din Europa: Germania, Suedia, Finlanda, Luxemburg, Spania, Franța, Italia, Olanda, Austria, Elveția și Coreea de Sud.

Statele Unite și Marea Britanie se află pe locul 3, alături de Danemarca, Belgia, Portugalia, Norvegia, Polonia, Irlanda și Noua Zeelandă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite