„Pașaport” pentru alimente. Tot mai multe companii vor să obțină un certificat european de calitate

22 mai 2017, 22:19

Calitatea este garanția cea mai de preț a unui produs, iar industria alimentară din România începe să învețe acest lucru. Dovada: numărul mare al companiilor care au cerut în ultimii ani certificarea europeană de calitate alimentară. Drumul e însă lung și anevoios.

Verificările sunt făcute la sânge. Auditorul ține lupa pe tot fluxul de producție, de la materia primă, ambalaj, și tot ceea ce înseamnă rețeta și respectarea ei.

Acest producător de panificație a obținut prima dată certificarea cu doi ani în urmă. Acum, pentru reînnoire trebuie să treacă noi teste.

În prezent, doar 200 de companii din industria alimentară de la noi au acest certificat. Altele acum sunt în curs de acreditare.

Cele mai multe companii de la noi care au un astfel de certificat sunt cele din industria de panificație și cea a cărnii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite