Oxford îl felicită pe noul judecător român la CEDO. Sebastian Rădulețu a absolvit un master în dreptul internațional la prestigioasa universitate

CEDO
CEDO
10 mai 2023, 15:33

Noul judecător la CEDO din partea României a absolvit un master în dreptul international al drepturilor omului la Oxford, ulterior a predat acolo iar în prezent desfășoară activități de cercetare doctorală în cadrul aceleiași instituții. Prestigioasa universitate britanică a postat un mesaj de felicitare pe site.

„Îl felicităm pe Sebastian Rădulețu, membru al Colegiului Pembroke din cadrul Universității din Oxford, pentru că a fost ales de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) ca judecător al Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) din partea României.

Sebastian va exercita această funcție pentru un mandat de nouă ani, începând din luna iulie 2023. Numirea sa a avut loc după două tururi de scrutin în cadrul cărora APCE l-a ales dintr-o listă de trei candidați.

Înainte de a-și începe studiile doctorale la Colegiul Pembroke sub coordonarea doamnei profesor Rebecca Williams, Sebastian a absolvit un Master în Dreptul Internațional al Drepturilor Omului (MSc In International Human Rights Law) la New College (tot în cadrul Universității din Oxford). Totodată, el a fost Farthing scholar și lector în cadrul Colegiului Pembroke în perioada 2015-2018.

Sebastian Sebastian Rădulețu este avocat practicant cu peste 25 de ani de experiență, precum și profesor de drept în România, la Universitatea din Craiova, fiind specializat în Drepturile Omului și în Drept Penal. Anterior a fost, de asemenea, membru supleant al Comisiei de la Veneția, jurist în cadrul Consiliului Europei și consilier al Ministrului Justiției din România.

Felicitându-l pe Sebastian, directorulColegiului Pembroke, Sir Ernest Ryder, a apreciat că alegerea acestuia reprezintă „o realizare personală semnificativă și o reală distincție pentru acest Colegiu”. Suntem foarte mândri de realizarea lui Sebastian și recunoscători pentru că face parte din comunitatea noastră”, scriu cei de la Oxford.

Sebastian Rădulețu: „Sunt onorat pentru că am fost ales judecător al Curții Europene a Drepturilor Omului din partea României și pentru că voi avea astfel posibilitatea de a contribui la apărarea și la promovarea la nivel european a valorilor specifice drepturilor omului. Cred că studiile și activitatea de cercetare desfășurate în cadrul Universității din Oxford și în special la Colegiul Pembroke au constituit argumente importante pentru alegerea mea. Sunt mândru și recunoscător că sunt membru al acestei comunități academice.”

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite