Ospitalitatea a învins protocolul. Regele Charles, primit ca un prieten în Valea Zălanului. Localnică: ”De multe ori ne-am văzut. Și întotdeauna i-am dat flori și mi-a dat un pupic”

Regele Charles a venit în România să se bucure de linişte şi natură, dar şi-a rezervat o bună parte din prima să zi de vacanţă pentru a se întâlni cu localnicii şi turiştii din Valea Zălanului. S-a plimbat pe uliţe, a stat de vorbă cu oamenii din partea locului şi cu cei veniţi special să îl vadă, a râs mult şi s-a bucurat de fiecare moment. A mers şi la picnic cu sătenii, care i-au cântat şi l-au îmbiat cu mâncăruri care de care mai gustoase, toate cu ingrediente naturale, aşa cum gătesc ei de când se ştiu.

03 Iunie 2023, 12:49 (actualizat 03 Iunie 2023, 20:26) Știrile TVR |

Localnicii l-au așteptat pe rege într-o poiană de vis, cu muzică și preparate de viță veche. Dar în primul rând, l-au primit cu o bucurie la care Charles al III-lea a răspuns fără niciun fel de rețineri.

Nu doar bogata bucătărie locală, cu preparate din ingrediente naturale, dar și rețetele și poveștile despre ele l-au făcut pe rege să se simtă minunat.

Tot ce a fost pus pe mese a fost binecuvântat chiar de preotul din localitate, care a adus și el mici cadouri.

 

 

Muzica a completat atmosfera, iar regele a gustat-o din plin.

De la tineri la bătrâni, de la localnici la invitați, cu toții s-au simțit regește la picnic cu regele.

Pentru că vine des aici, este firesc pentru localnicele care îl cunosc de un sfert de veac să nu ţină cont de vreun protocol regal şi să-l primească pe "prinţul lor" ca de obicei: cu ospitalitate şi afecţiune. Lucruri nemaivăzute, poate, la Palatul Buckingham, dar cât se poate de fireşti în Valea Zălanului!

Totdeauna când vine el, satul este răscolit. De multe ori ne-am văzut. Și întotdeauna i-am dat flori și mi-a dat un pupic”, ne-a declarat una dintre localnicele care l-au întâmpinat pe regele Marii Britanii.

 

 

Regele Charles a ieșit, sâmbătă, din casa din Valea Zălanului și a făcut o baie de mulțime și a stat de vorbă cu aproape fiecare turist care a venit să-l aștepte. A primit și dulceață și ulei de cătină, și sirop de cătină. Oamenii i-au adus mici daruri, așa cum relatează colega noastră Camelia Csiki:

 

Turiști din toate colțurile țării, de la Brașov, la Constanța sau Piatra Neamț, au fost extrem de fericiți să îl întâlnească pe Rege.

 

 

Regele Charles va rămâne în Valea Zălanului, la căsuța cu numărul 1, pe care a cumpărat-o în anul 2008, prin intermediul Fundației Principelui de Wales, în toată perioada pe care o va petrece în România.

A sosit aseară, a avut parte de o cină liniștită cu prietenii săi, iar astăzi se va întâlni cu 50-100 de săteni, la o serbare câmpenească.

Nu are televizor și va petrece aceste zile citind, iar în ultima zi va pleca la Viscri.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 25°C
IASI 20°C 21°C
CLUJ 21°C 20°C
CONSTANTA 27°C 23°C
CRAIOVA 28°C 24°C
BRASOV 21°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI