OSCAR 2019 Academia renunță la anunțarea unor premii în pauzele publicitare

Premiile Oscar
Premiile Oscar
16 februarie 2019, 09:40

Cu scopul ca ceremonia să nu dureze ma mult de trei ore, Academia a anunţat la începutul acestei săptămâni că statuetele pentru cinematografie, montaj, scurtmetraj de ficţiune, machiaj şi coafură să fie anunţate în timpul reclamelor şi că discursurile câştigătorilor la această categorie vor fi editate ulterior.

Decizia Academiei a fost foarte criticată în ultimele zile de mari personalităţi ale cinematografiei care au semnat o scrisoare îndemnând organizatorii să renunţe la idee. Scrisoarea deschisă, semnată de peste 50 de regizori, actori şi cineaşti, acuză Academia că ”acordă acestor meserii esenţiale un statut inferior”, insultându-i pe profesioniştii care activează în aceste domenii.

Printre cei care au semnat această scrisoare se află Alfonso Cuarón, Guillermo del Toro, Alejandro González Ińárritu, Christopher Nolan, Michael Mann, George Clooney, Brad Pitt, Robert De Niro, Elizabeth Banks, Peter Dinklage, Kerry Washington, Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Damien Chazelle, Spike Lee, Cary Joji Fukunaga, Ang Lee, Roger Deakins, Emmanuel Lubezki şi Reed Morano.

Organizatorii premiilor Oscar au explicat că nu subapreciază aceste patru categorii şi s-au reunit cu reprezentanţi ai directorilor de cinematografie pentru a le asculta argumentele.

„Nu m-aş încumeta să sugerez ce categorii ar trebui tăiate de la Oscar, dar imaginea şi montajul sunt sufletul artei noastre. Nu sunt moştenire a unei tradiţii teatrale sau literare: fac parte din însăşi cinematografie”, a scris pe contul său de Twitter Guillermo del Toro.

Cea de-a 91-a ediţie a premiilor Oscar se va desfăşura pe 24 februarie la Dolby Theater din Los Angeles, fără să aibă un maestru de ceremonii, după renunţarea comicului Kevin Hart, anunţat iniţial ca prezentator al galei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite