Ororile războiului, vizibile la Lisiciansk. 15.000 de civili trăiesc de pe o zi pe alta în orașul devastat de ruși

Statele Unite şi Rusia sunt într-un moment foarte fierbinte care poate duce la e o confruntare armată. Acesta este avertismentul purtătorului de cuvânt al Kremlinului. Luptele din Ucraina s-au intensificat în ultimele ore, potrivit oficialilor de la Kiev. Armata rusă a continuat bombardamentele din regiunea Lugansk şi trupele Moscovei s-ar putea pregăti să atace concomitent în nouă direcţii, iar în localităţile de lângă Severodoneţk, pericolul este la fiecare pas.

16 Iunie 2022, 14:36 (actualizat 16 Iunie 2022, 14:46) Știrile TVR |

Lacrimi şi durere în satele şi oraşele situate la mică distanţă de linia frontului. Ucrainenii care au fugit de ororile războiului vin acasă doar să descopere morminte în care sunt rudele lor şi ruinele care au fost cândva case.

Jurnaliştii care s-au aventurat prin localităţile care au fost devastate de bombardamente sunt chiar ei ţinta atacurilor ruşilor.

Mulţi ucraineni au fost prinşi de lupte departe de familii, iar acum se folosesc de telefoanele jurnaliştilor pentru a vorbi cu cei dragi.

”Natolcika, bună! Totul este bine. Casa este intactă, apartamentul este întreg. Şi pisica este bine. Spune-i soţiei mele că totul e bine, spune-le copiilor că totul e bine. Sunt viu”, a transmis un localnic.

În alt loc, voluntarii distribuie pâine localnicilor. După ce au trecut ruşii prin localitatea lor, oamenii nu mai au nimic, nici de mâncare, nici obiecte de preţ. Pentru ei, orice ajutor este binevenit.

Numai în oraşul Lisiciansk, la doar 10 kilometri de Severodoneţk, sunt 15.000 de civili care trăiesc de pe o zi pe alta, în condiţii mizerabile, fără apă sau curent electric.

Autorităţile au oprit operaţiunile de evacuare pentru că artileria ruşilor poate lovi oricând convoaiele. Puţinii oameni care reuşesc să fugă din oraş sunt ajutaţi de voluntari sau chiar de jurnalişti.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 30°C
IASI 22°C 27°C
CLUJ 25°C 24°C
CONSTANTA 29°C 28°C
CRAIOVA 26°C 26°C
BRASOV 22°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI