Ororile de la Caracal: autoritățile își pasează vina. Poliția și procuratura au intervenit tardiv, după ce STS ar fi indicat 3 adrese greșite

26 iulie 2019, 20:13

Potrivit datelor de la STS, victima, Alexandra Măceşeanu, a sunat la 112  de 3 ori, joi, între 11:05 și 11:12.

Primul apel 112, ora 11:05:07.

Al doilea apel, ora 11:06:25.

Al treilea apel, ora 11:12:36.

Poliția spune că STS le-a indicat 3 adrese greșite, unde nu au găsit nimic.

Serviciul de Telecomunicații Speciale se apără și spune că nu localizează „la milimetru” telefonul de la care s-a sunat, ci indică o zonă mai largă, la baza celulei de telefonie mobilă.

STS nu identifică locul telefonului și nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul. Toate aceste informații sunt furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc și sunt disponibile la nivelul operatorilor și dispecerilor implicați în gestionarea cazului„, a precizat STS.

Abia la miezul nopții a fost identificată adresa suspectului şi, la ora 3 dimineață, poliția și procurorul au fost la poartă. Nu au intrat pe loc, deși Constituția permite în cazuri de sechestrare de persoane. Ei au așteptat până la 6 dimineața.

În cursul nopții, cât timp autorităţile au stat la poartă, presupusul criminal și-ar fi continuat nestingherit activitatea macabră.

Polițiștii au motivat că nu se fac percheziții între orele 20.00 și 06.00 dimineața.

Acum, șeful IPJ Olt a fost demis, iar procurorul general a dispus verificări la Parchetul Judecătoriei Caracal.

Când, într-un final, autoritățile au descins în locuința bărbatului, au mai găsit doar resturi ale fetei care ar fi fost ucisă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite