Bestialitățile armatei ruse: 10.000 de civili uciși în Mariupol, violuri comise în regiunea Kiev, mine antipersonal, descoperite la Harkov

12 aprilie 2022, 11:38

PRIMARUL DIN MARIUPOL: ZECE MII DE CIVILI UCIŞI PÂNĂ ACUM

Mariupol rezistă de mai bine de 6 săptămâni asediului necontenit al rușilor. Aceștia controlează acum cea mai mare parte din orașul-port unde, potrivit primarului, au murit cel puțin 10.000 de civili. Un sfert din locuitori, peste 100.000 de oameni, nu au putut să fie evacuați, iar acum se profilează o nouă amenințare.

ZELENSKY: RUŞII AMENINŢĂ MARIUPOL CU ARME CHIMICE

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Astăzi am auzit o declaraţie a invadatorilorcare afirmă că se pregătesc pentru o nouă etapă de teroare împotriva noastră. Un reprezentant al invadatorilor a spus că ia în considerare să folosească arme chimice împotriva celor care apără Mariupol. Luăm foarte în serios aceste afirmaţii.

Amenințarea cu arme chimice a fost făcută de liderul separatiștilor din Donețk și deja oficiali ucraineni afirmă că o dronă cu substanțe toxice a fost lansată asupra orașului Mariupol, informație care este verificată și de serviciile occidentale.

MINE ANTIPERSONAL INTERZISE, DESCOPERITE LA HARKOV

Este clar că arme interzise sunt folosite la Harkov, în nord, unde locuitorii dintr-o zonă rezidențială s-au trezit cu străzile și curțile presărate cu mine explozive.

Noaptea trecută pe la ora 1 am auzit sunete ciudate, ca un şuierat şi atunci au căzut.

Mine, da, mine. Sunt împrăştiate pestetot şi acum încep să le detoneze, au spus localnicii din Harkov.

Genistii care au mers să le detoneze le-au identificat ca fiind mine de tipul PTM-1 cu exploziv lichid, interzise prin Tratatul de la Ottawa din 1997.

ZECI DE VIOLURI COMISE DE RUŞI ÎN REGIUNEA KIEV

Apar tot mai multe dovezi și în privința crimelor împotriva umanității comise de ruși după retragerea din regiunea Kiev. O echipă BBC a mers într-un sat situat la 70 de km de capitală și a vorbit cu o femeie de 50 de ani, victimă a soldaților.

Un soldat a intrat peste noi în casă. Eram eu cu soţul. Sub ameninţarea armei m-a dus într-o altă casă. Mi-a ordonat să mă dezbrac altfel mă împuşcă. Şi a început să mă violeze. După tot acest calvar, când s-a întors acasă și-a găsit soțul împușcat mortal, a mărturisit o femeie.

Cazul acestei femei este departe de a fi singular.

Liudmila Denisova, Avocatul Poporului din Ucraina: Doar în subsolul unei case din Bucha, în jur de 25 de fete şi femei cu vârste între 14 şi 24 de ani au fost violate sistematic în timpul ocupaţiei. Nouă dintre ele sunt însărcinate.

PREMIERUL LITUANIEI A VIZITAT LOCALITATEA BORODIANKA

Descoperirea ororilor comise în regiune Kiev este abia la început avertizează oficialii și reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale.

Prim-ministrul Lituaniei a fost să vadă cu ochii ei dezastrul din Borodianka, una din localitățile devastate. Chiar când era acolo 7 cadavre au fost scoase de serviciile de intervenție de sub dărâmăturile unui bloc.

Ancheta privind crimele de război și crimele împotriva umanității este în plină desfășurare în regiunea Kiev, unde ucrainenii sunt ajutați și o echipa tehnică a jandarmeriei franceze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite