Organizatorii turneului de la Wimbledon vor accepta anul acesta jucători din Rusia şi Belarus, ca sportivi neutri

Wimbledon 2023
Wimbledon 2023
31 martie 2023, 16:03

Unicul Grand Slam pe iarbă a interzis anul trecut prezenţa jucătorilor ruşi şi belaruşi, din cauza invaziei Moscovei din Ucraina, motiv pentru care ATP şi WTA nu au acordat puncte la acest turneu şi au impus sancţiuni economice contra All England Club şi Federaţiei britanice de tenis, în calitate de organizatori.

Anul trecut, organizatorii au susţinut că interzicerea jucătorilor din cele două ţări a fost singura sa opţiune viabilă conform îndrumării oferite de guvernul britanic.

”Actuala noastră intenţie este de a accepta înscrieri ale jucătorilor ruşi şi belaruşi ca sportivi neutri şi cu respectarea condiţiilor adecvate. Condiţiile au fost dezvoltate cu grijă după un dialog constructiv cu guvernul Regatului Unit, LTA (Federaţia britanică de tenis) şi organisme internaţionale ale părţilor interesate în tenis şi sunt aliniate cu recomandările guvernamentale pentru organismele sportive din Marea Britanie”, se arată într-un comunicat al All England Lawn Tennis Club (AELTC).

Condiţiile de înscriere includ interzicerea unor manifestări de susţinere a Rusiei pentru invazia din Ucraina şi interzicerea participării jucătorilor care primesc finanţare de la statul rus şi/sau belarus.

Turneul de la Wimbledon a fost singurul Grand Slam la care jucătorii ruşi şi belaruşi nu au putut să joace în 2022.

În acest an însă, fanii londonezi îi vor putea vedea în acţiune pe cei mai buni jucători ruşi, în frunte cu Daniil Medvedev (5 ATP) şi Andrei Rublev (7 ATP), dar şi pe belarusa Arina Sabalenka, 2 WTA, câştigătoarea de la Australian Open sau rusoaica Daria Kasatkina (8 WTA).

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite