Organizatorii pun la punct ultimele detalii ale Finalei Naționale Eurovision România. Vor fi folosite cele mai moderne elemente de tehnică multimedia

15 februarie 2019, 16:43

Va fi o seară de gală. La Sala Polivalentă vor fi prezenți reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, reprezentanți ai României la edițiile anterioare Eurovision, glorii ale sportului, vedete TVR și numeroși fani.

Scena, gândită ca o adevarată constelație a visului, se va transforma pentru fiecare moment al show-ului cu ajutorul celor mai moderne elemente de tehnică multimedia: 200 de metri pătrați de ecrane LED, videomapping, scenografie video și efecte speciale.

Concurenții și artiștii în recital vor avea posibilitatea să se exprime artistic, muzical și coregrafic într-o manieră originală.

Camera Verde va fi amplasată în centrul sălii, în imediata vecinătate a scenei, iar ecranele LED vor transmite imagini din acest spațiu încărcat de emoție, pentru ca publicul să participe interactiv la momentele de suspans alături de artiști.

În premieră, doi câștigători Eurovision, Netta și Emmelie de Forest, vor urca pe scenă, iar seria recitalurilor serii este completată de Inis Neziri, laureate marelui trofeu Cerbul de Aur 2018.

Spectacolul din această duminică va avea trei prezentatori. Alături de Aurelian Temișan și Ilinca Avram o vom urmări și pe frumoasa vedetă Alina Ionescu, cunoscută publicului din sitcom-ul TVR „Sat TV”, dar şi din emisiuni de divertisment. Publicul TVR a întâlnit-o și la adiția din acest an a Festivalului Internațional Cerbul de Aur, unde a prezentat agenda evenimentului.

Gazdele show-ului vor aduce pe scenă un spectacol de styling, de la classic la haute-couture, de la haute-couture la science fiction, alăturându-se, astfel, alegoriei pe care concurenții o vor parcurge în povestea muzicală.

Ordinea intrării în concurs:

Miercuri, a avut loc tragerea la sorți pentru ordinea intrării pieselor în concurs, la Sala Polivalentă, în direct la TVR 1.

Ficare concurrent a extras, dintr-o urnă, biletul cu numărul de intrare pe scenă:

1. „Renegades” – Linda Teodosiu

2. „Right now” – Olivier Kaye

3. „Dear father” – Laura Bretan

4. „Skyscraper” – Teodora Dinu

5. „We Are The Ones” – Claudiu Mirea

6. „Your journey” – Aldo Blaga

7. „On a Sunday” – Ester Peony

8. „Daina” – Letitia Moisescu & Sensibil Balkan

9. „Army Of Love” – Bella Santiago

10. „Destin” – Trooper

11. „Without You (Sin Ti)” – Dya & Lucian Colareza

12. „Underground” – Mirela Vaida

Reprezentantul României la Eurovision va fi ales de un juriu format din Tali Eshkoli, Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest, laureata a ediției din 2013, Deban Aderemi și William Lee Adams, jurnaliști și influenceri consacrați în fenomenul ESC, Șerban Cazan, Head of Production HaHaHa Production și celebrul artist moldovean Alex Calancea.

Publicul este al șaptelea jurat al finalei naționale

În ultimul act al Selecției Naționale, punctajele obtinute prin televot vor avea ponderea punctajului acordat de către un membru al juriului.

Publicul își va putea exprima votul trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…12), prin SMS, la numărul 1264 (tarif: 0.5 euro, TVA inclus), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon  – 1264 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 12, cu acelaşi tarif (0.5 euro, TVA inclus / apel), valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone.

De pe un număr de telefon se poate vota o singura dată pentru fiecare piesă în parte.

Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!” şi se vor închide la semnalul „STOP VOT!”.

Finala Selecției Naționale va avea loc duminică, la Sala Polivalentă din București și va fi transmisă în direct și în exclusivitate la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD și online, pe TVR+, de la ora 20.30.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite