Organizatorii Oscarurilor vor admite anul viitor filme lansate în streaming după ce coronavirusul a închis cinematografele

Premiile Oscar
Premiile Oscar
29 aprilie 2020, 09:00

Schimbarea temporară, care se va aplica numai pentru ediţia de anul viitor a Oscarurilor şi va expira când cinematografele din Statele Unite vor fi redeschise, a fost anunţată printr-un comunicat emis de Academia americană de film (Academy of Motion Picture Arts and Sciences – AMPAS).

Anterior, un film trebuia să fie proiectat într-un cinematograf în Los Angeles timp de cel puţin şapte zile pentru a fi eligibil pentru Oscar.

„Academia crede cu tărie că nu există o cale mai bună de a trăi magia filmelor decât ca acestea să fie văzute în cinematografe. Angajamentul nostru în această privinţă rămâne neschimbat şi neclintit. Cu toate acestea, tragica pandemie istorică de COVID-19 face necesară această excepţie temporară la regulile noastre de eligibilitate la premiile noastre”, au transmis preşedintele David Rubin şi directorul executiv Dawn Hudson, cu referire la boala cauzată de noul coronavirus.

Platformele de streaming precum Netflix au produs schimbări la Hollywood prin atragerea vedetelor de primă clasă, printre care Robert De Niro şi Martin Scorsese, şi realizarea unor producţii premiate, precum lungmetrajul „Roma”, desemnat în 2019 cel mai bun film într-o limbă străină, care au rivalizat cu ceea ce pot oferi studiourile tradiţionale de film.

Cinematografe din Statele Unite au fost închise la jumătatea lunii martie, determinând amânarea marilor lansări de film. Cele trei lanţuri principale de cinematografe – AMC, Regal şi Cinemark – au anunţa că nu preconizează redeschiderea până la sfârşitul lunilor iunie sau iulie.

Unele filme, inclusiv animaţia „Trolls World Tour” de la Universal Pictures, au fost lansate direct pe platforme de streaming sau video la cerere.

Universal va face acelaşi lucru cu viitoarea comedie a regizorului Judd Apatow „The King of Staten Island”, în timp ce Disney a anunţat că va lansa filmul fantastic „Artemis Fowl” pe platforma sa de streaming Disney+ în loc să aştepte redeschiderea cinematografelor. Alte astfel de lansări se preconizează că vor urma.

Următoarea ediţie a Oscarurilor, cele mai importante premii din industria filmului, este programată să se desfăşoare la Hollywood la data de 28 februarie 2021.

 

 

sursa/agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite