Organizatorii JO de la Tokyo intenționează să reducă drastic numărul sportivilor la ceremonia de deschidere

Jocurile Olimpice 2021
Jocurile Olimpice 2021
18 ianuarie 2021, 09:39

„Pentru a garanta siguranţa şi securitatea sportivilor şi a simplifica operaţiunile pe parcursul Jocurilor Tokyo-2020, considerăm că este necesară reconsiderarea numărului participanţilor la ceremoniile de deschidere şi de închidere”, au precizat organizatorii într-un comunicat.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) se aşteaptă ca acest număr să fie cu aproape jumătate mai mic la ceremonia de deschidere, programată pe 23 iulie, potrivit cotidianului Yomiuri Shimbun.

Aproximativ 6.000 de sportivi sunt aşteptaţi să participe la ceremonie, afirmă ziarul, în timp ce peste 11.000 de concurenţi din întreaga lume sunt aşteptaţi să vină la Tokyo în această vară.

Organizatorii nu au avansat însă cifre deocamdată, explicând că toate detaliile sunt în continuare în discuţie cu CIO.

Potrivit Yomiuri Shimbun, restricţiile sanitare care limitează durata şederii în Satul Olimpic ar explica această scădere drastică.

Deoarece aceste restricţii vor face ca sportivii să nu poată avea acces în Satul Olimpic cu mai mult de cinci zile înaintea debutului competiţiilor lor. De asemenea, ei vor fi nevoiţi să părăsească Japonia la două zile după încheierea probelor la care au participat.

O creştere accentuată a infectărilor cu Covid-19 în Japonia şi în alte părţi ale lumii a reaprins îndoielile cu privire la posibilitatea organizării Jocurilor Olimpice de la Tokyo în această vară, după ce acestea au fost deja amânate cu un an din cauza pandemiei.

În ciuda reticenţei tot mai mari a japonezilor, organizatorii şi guvernul nipon asigură că Jocurile Olimpice pot avea loc în condiţii de siguranţă în această vară, chiar dacă pandemia de coronavirus nu va putea fi controlată până atunci.

„Guvernul nu şi-a schimbat poziţia faţă de Jocurile Olimpice şi Paralimpice”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului, Katsunobu Kato.

Săptămâna trecută, un influent ministru japonez, Taro Kono, a afirmat însă că nu ar trebui exclusă nicio posibilitate cu privire la competiţia din această vară, inclusiv o anulare a acesteia.

În weekend, un fost vicepreşedinte al CIO, Kevan Gosper, a sugerat chiar ca Naţiunile Unite să fie consultate în privinţa deciziei de a organiza sau nu Jocurile Olimpice în acest an.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite