Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat aprobarea utilizării vaccinului împotriva COVID-19 produs de Moderna. Vaccinul trebuie administrat în două doze, la interval de 28 de zile

Vaccin împotriva COVID-19 produs de Moderna
Vaccin împotriva COVID-19 produs de Moderna
26 ianuarie 2021, 14:53

Totuşi, Grupul său consultativ strategic în materie de imunizare (SAGE) – care a recomandat aprobarea vaccinului – a subliniat că, în cazul în care este necesar, perioada intermediară de timp poate fi extinsă până la 42 de zile.

Acelaşi grup de consiliere al ONU a precizat că este descurajată administrarea a doar jumătate din doză cu scopul de a vaccina mai multe persoane, mai ales în ţările şi în locurile care au o rată înaltă a infectărilor.

A doua doză a vaccinului dezvoltat de Moderna poate fi administrat la o distanţă de până la şase săptămâni de la prima, doar în circumstanţe excepţionale, au insistat experţii ONU.

Grupul de experţi ai ONU în materie de imunizare a recomandat administrarea celor două doze de vaccin de la Moderna la un interval de 28 de zile, dar a precizat că a doua doză poată fi întârziată cu până la 42 de zile, doar „în cazuri excepţionale legate de o puternică prezenţă a maladiei într-o ţară sau de o penurie de vaccinuri”.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă