Organizația Salvați Copiii propune o lună de educație remedială în timpul verii, în special în comunitățile sărace

Educația trebuie să devină prioritatea zero a României în perioada următoare, iar elevii ar trebui să recupereze orele pierdute în vacanța de vară. Este cererea Organizației Salvați Copiii, care a trimis o scrisoare deschisă Guvernului prin care trage un semnal de alarmă cu privire la situația critică în care se află țara noastră. Peste 600 de mii de copii nu au avut acces la educație în perioada pandemiei.

09 Mai 2021, 19:28 |
Propunere: Ore remediale în vacanța de vară
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Salvați Copiii propune o lună de educație remedială în timpul verii, în special în comunitățile afectate, unde pierderile în educație au fost foarte mari și părinții nu au putut să substituie educația la clasă în educația copiilor.

În aceeași adresa sunt propuse și soluții de creștere a siguranței elevilor în școli.

În plus, ca variante suplimentare, sunt introducerea testelor salivare rapide în școli pentru prevenirea apariției de focare COIVD și intensificarea programului național de vaccinare a cadrelor didactice și a personalului auxiliar.

Propunerea nu e primită cu entuziasm nici în rândul părinților, nici al profesorilor și nici al copiilor, care au stat degeaba toată luna aprilie.

Potrivit datelor Organizației Salvați Copiii, aproape 300 de mii de copii între 7 și 17 ani nu sunt încriși în sistemul educațional, 400 de mii de copii din ciclul primar și liceu abandonează școala și 1 milion de copii sunt afectați de sărăcie și excluziune socială.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 13°C
IASI 11°C 13°C
CLUJ 11°C 12°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI