Organizația Mondială a Sănătății: Tulpina sud-africană de SARS-CoV-2 nu este mai letală decât celelalte

Noua tulpină a coronavirusului
Noua tulpină a coronavirusului
18 februarie 2021, 19:41

„A fost într-adevăr identificată o creştere a capacităţii de contagiere, similară celei remarcate la varianta din Marea Briranie”, a admis Van Kerkhove.

Un alt aspect remarcat de OMS este acela că vaccinurile anti-COVID-19 ale unor producători ca Johnson & Johnson, Novavax şi AstraZeneca au o eficacitate mai mare împotriva acestei variante, detectată, potrivit organizaţiei, în aproape 50 de ţări.

Directoarea Departamentului de imunizare din cadrul OMS, Kate O’Brien, a precizat că un test clinic realizat cu vaccinul de la AstraZeneca în perioada de circulaţie a acestei variante s-a desfăşurat pe un număr redus de pacienţi şi nicio persoană nu a dezvoltat forme grave de COVID-19.

„Acest lucru este important, pentru că ceea ce vedem este că toate vaccinurile sunt mai eficiente la persoanele care prezintă un risc sever”, a spus O’Brien.

Experţii au subliniat că, în pofida diferenţelor dintre această variantă şi celelalte tulpini, Africa de Sud a demonstrat că pandemia poate fi controlată prin adoptarea unor măsuri de sănătate publică adecvate.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite