Organizația Mondială a Sănătății consideră prematură necesitatea unui vaccin specific împotriva variantei Omicron. Epidemiolog: Mutaţiile virusului se produc la persoane nevaccinate

Vaccin Omicron
Vaccin Omicron
4 ianuarie 2022, 19:19

Avem experienţa vaccinului împotriva gripei şi am instituit un grup de lucru în coordonare cu sectorul farmaceutic pentru a determina dacă este necesar un vaccin specific împotriva noii variante, dar este încă prea curând„, a declarat, la o conferinţă de presă, epidemiologul Abdi Mahamud.

Expertul a precizat că înalta transmisibilitate a Omicron va face ca aceasta să devină varianta dominantă în multe locuri ale lumii, fapt ce reprezintă un pericol pentru acele ţări care au încă grupuri extinse de populaţie nevaccinată.

Înainte de a ne gândi la doze de supra-rapel (unele ţări au în vedere aplicarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID-19), „este necesar să garantăm accesul la vaccin al acelor ţări suprapopulate, cu venituri medii și mici”, a spus el.

Mutaţiile virusului „se produc la persoane nevaccinate, prin urmare abordarea acestui subiect devine o necesitate categorică pentru a frâna această boală”, a subliniat expertul OMS.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite