Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția asupra folosirii nepotrivite a dezinfectanților

Într-un webminar organizat de  OMS, reprezentanții organizației caută și propun soluții pentru evitarea impactului nedorit al dezinfectanților chimici împotriva noului coronavirus.

07 Iulie 2020, 15:03 (actualizat 07 Iulie 2020, 15:05) Știrile TVR |
Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția asupra folosirii nepotrivite a dezinfectanților

Dezinfectanții pentru mâini sau pentru echipamentele de protecție personală (PPE) au devenit atribute ale luptei împotriva transmiterii virusului COVID-19. Vorbim, în majoritatea cazurilor, de substanțe chimice. Utilizarea lor necorespunzătoare, exagerată sau nesigură poate duce la efecte toxice care pot fi la fel de periculoase precum virusul în sine, atrage atenția Organizația Mondială a Sănătății.

OMS dorește să acorde și totodată cere mai multă atenție și măsuri de precauție sporite în utilizarea acestor substanțe, după o analiză preliminară a cazurilor de otrăvire cauzate de consumul neintenționat și intenționat de dezinfectanți dar şi referitor la comportamente și acțiuni nepotrivite, fals preventive.

De asemenea, nu trebuie ignorat impactul asupra mediului după utilizarea sporită a dezinfectanților și a altor produse chimice împotriva COVID-19. Consecințele asupra mediului înconjurator necesită o atenție specifică într-o perspectivă pe termen mai lung, spune OMS.

Aceste subiecte au stat la baza unui webinar organizat de Centrul European pentru Mediu și Sănătate (ECEH) al OMS, în cooperare cu Sediul OMS marți, 7 iulie 2020, la 11:00 - 12:30 CEST. În cadrul acestuia, vorbitorii înscriși împărtășesc analiza preliminară a situației din punctul de vedere al impactului chimic și COVID-19 și prezintă recomandări privind siguranța în folosirea produselor chimice aplicate împotriva răspândirii virusului.

Autor: Mihaela Căciuleanu

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 24°C 29°C
IASI 22°C 29°C
CLUJ 20°C 24°C
CONSTANTA 18°C 22°C
CRAIOVA 24°C 27°C
BRASOV 18°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI