Ore suplimentare din cauza rezultatelor slabe la simularea examenelor naționale

2 aprilie 2019, 20:01

„Stimaţi profesori, probabil aţi înţeles deja că aceasta nu este o lucrare ca toate celalalte şi că am ales să mă alătur protestului Consiliului Naţional al Elevilor, în loc să rezolv subiectul”.

Așa şi-a început lucrarea o elevă de 17 ani din Satu Mare. Tânăra a continuat cu argumente, pentru care profesorul corector a felicitat-o, dar i-a dat nota 1.

Protestul elevilor, dar și neștiința au dus la rezultate sub așteptări, la simularea examenelor naționale. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a cerut recuperarea materiei în ore suplimentare.

Matematica le-a pus cele mai multe probleme elevilor de la simularea Evaluării Naționale. La Școala gimnazială nr 200 din Capitală, doar 4 din 10 dintre elevi au luat note peste cinci. Adolescenții s-au descurcat mai bine la prima probă, la Limba și literatura română. Peste 70% dintre ei au luat note de trecere.

În zece școli din București, niciun elev nu a reușit să ia nota 5 la matematică, la simularea Evaluării Naționale. Nici la simularea Bacalaureatului nu le-a fost mai ușor: în zece licee, niciun elev n-a promovat.

Orele remediale nu sunt obligatorii, ci doar recomandate. Dar în București, pentru a se asigura că profesorii fac pregătire suplimentară cu elevii, Inspectoratul Școlar va monitoriza timp de 4 săptămâni peste 100 de școli gimnaziale și licee.

Examenele naționale încep în luna iunie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite